Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

OSNOVANA STOMATOLOŠKA KOMORA CG: Na Osnivačkoj skupštini usvojena normativna akta Komore – Poslovnik o radu Skupštine, Statut i Pravilnik o izdavanju, obnovi i oduzimanju licenci

22.12.2016.


Stomatološka komora Crne Gore, na čijem će čelu biti specijalista stomatološke protetike Borislav Ćalović, osnovana je u Podgorici.

Kako je saopšteno, Stomatološka komora ustanovljena je Zakonom o zdravstvenoj zaštiti ("Sl. list CG", br. 3/2016 i 39/2016), izdvajanjem iz Ljekarske komore Crne Gore, u kojoj su participirali doktori medicine i stomatologije.

Na Osnivačkoj skupštini verifikovani su mandati delegatima Skupštine, a za predsjednika Skupštine, jednoglasno je izabran specijalista dječje i preventivne stomatologije, Novak Popović.

Navodi se da je Popović u svojoj višedecenijskoj karijeri pokazao stručne i organizatorske sposobnosti i kvalitete.

"Na Skupštini je izabran Izvršni odbor, a za predsjednika Odbora, i predsjednika Komore, Borislav Ćalović, specijalista stomatološke protetike, doktor sa bogatim iskustvom, koji je dugo bio jedan od čelnika Udruženja doktora stomatologije", kaže se u saopštenju.

Skupština je usvojila i normativna akta Stomatološke komore – Poslovnik o radu Skupštine, Statut i Pravilnik o izdavanju, obnovi i oduzimanju licenci.

"Predstoji zakazivanje redovne sjednice Skupštine, na kojoj će se izabrati ostali organi i komisije Komore, kao i registrascija kod nadležnog ministarstva i drugi administrativno-tehnički poslovi, kako bi Stomatološka komora počela sa radom u punom kapacitetu", dodaje se u saopštenju.


IZVOR: Vebsajt CdM, 21.12.2016.


Naslov: Redakcija