Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

NACRT ZAKONA O SLOBODI VJEROISPOVIJESTI: Ministarstvo za ljudska i manjinska prava demantuje da je Nacrt zakona povućen iz procedure


Ministarstvo za ljudska i manjinska prava demantovalo je navode da je Vlada Crne Gore popustila pod pritiskom javnosti i ovog resora i povukla Nacrt zakona o slobodi vjeroispovijesti.

"Nacrt zakona Vlada Crne Gore je utvrdila na sjednici 30. jula 2015. godine, i nema govora ni o privremenom ni o trajnom povlačenju Nacrta zakona iz procedure", saopšteno je iz Ministarstva.

Nacrt zakona je upućen Venecijanskoj komisiji i o njemu je trebalo da se raspravlja 18. decembra 2015. godine. Kako objašnjavaju u Ministarstvu, izjašnjavanje o njemu odloženo je zbog potrebe da se pojedine odredbe preciziraju i pojasne, a ne zbog navodnog pritiska javnosti.

"U dosadašnjim razgovorima sa relevantnim domaćim i međunarodnim predstavnicima Ministarstvo je steklo objektivan zaključak da je Nacrt zakona usklađen sa međunarodnim standardima u ovoj oblasti i pravnim poretkom Crne Gore, i da njegove odredbe štite interese države, građana i vjerskih zajednica. Primjedbe, sugestije i prijedlozi dobijeni tokom javne rasprave pažljivo se razmatraju i uticaće na preciziranje i pojašnjenje pojedinih odredbi Nacrta zakona, kako bi se dobio kvalitetan Prijedlog zakona", navedeno je u saopštenju.

U tom pravcu se, dodaju u Ministarstvu, nastavlja i komunikacija između tog Vladinog resora i Venecijanske komisije.

"Ministarstvo je otvoreno za dalju komunikaciju i za konsultacije sa svim vjerskim zajednicama o ovom Nacrtu zakona", zaključeno je u saopštenju.

Izvor: Vebsajt CdM, 21.12.2015.