Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

EKSPERTSKA MISIJA EU ZA VLADAVINU PRAVA OD 21. DO 25. NOVEMBRA 2016. GODINE U CRNOJ GORI


Crnu Goru će u periodu od 21. do 25. novembra 2016. godine posjetiti ekspertska misija EU o kapacitetima institucije Zaštitnika ljudskih prava i sloboda.

Tom prilikom, eksperti iz Slovenije će održati niz sastanaka sa predstavnicima institucija zaduženih za sprovođenje obaveza iz pregovaračkog Poglavlja 23, Ministarstva za ljudska i manjinska prava i institucije Zaštitnika. Sastanci će biti prilika za direktnu razmjenu informacija o konkretnim pitanjima koja se odnose na funkcionisanje i kapacitete ove institucije.

Posjeta eksperata je prilika da crnogorske institucije pokažu EK i državama članicama napredak u ovoj oblasti u odnosu na preporuke date prošle godine. Razmjena mišljenja i izvještaj eksperata poslužiće crnogorskim organima za postizanje što boljih rezultata u oblasti vladavine prava.

Posjete ekspertskih misija su dio novog pristupa u pregovorima sa EU i predstavljaju redovni mehanizam kojim Evropska komisija procjenjuje stanje u poglavlju 23- Pravosuđe i temeljna prava.

Izvor: Izvor: Vebsajt Ministarstvo inostranih poslova, 20.11.2016.