Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

MONTENEGRO ERLAJNS USPOSTAVLJA SARADNJU SA ER SRBIJOM: Iz Podgorice preko Beograda direktno za Njujork


potpisivanjem ugovora o saradnji (code share) Montenegro erlajnsa sa Er Srbijom, građanima Crne Gore biće dostupne još 32 nove destinacije u Sjevernoj Americi, Bliskom Istoku, sjevernoj, zapadnoj i srednjoj Evropi, Rusiji i Istočnom Mediteranu, saopšteno je iz MA.

Izvršni direktor MA Zoran Kostić saopštio je da će nacionalni avio-prevoznik imati letove iz i ka Abu Dabiju i Njujorku.

''Analize pokazuju da 20 odsto putnika Er Srbije iz Njujorka kao krajnju destinaciju imaju Podgoricu, tako da Montenegro erlajns ovom saradnjom uspijeva da osvoji i nama do sada nedostupna tržišta'', izjavio je Kostić.

On je najavio i otvaranje linija za Amsterdam, Atinu, Banja Luku, Bejrut, Berlin, Brisel, Bukurešt, Istanbul, Larnaku, Milano, Ohrid, Prag, Sarajevo, Skoplje, Sofiju, Sankt Peterburg, Stokholm, Štutgart, Tel Aviv, Solun, Zagreb…

'' Na svim letovima planirano korištenje MA koda YM i obratno'', objasnio je Kostić.

Predsjednica kompanije Daliborka Pejović je ocijenila da je strateško partnerstvo sa Etihadom velika šansa za promociju Crne Gore kao turističke i dostupne destinacije, koje će MA omogućiti pristup njihovoj mreži destinacija.

''Aranžman sa Er Srbijom je šansa za pronalaženje strateškog partnera za MA, što je i opredjeljenje Savjeta za privatizaciju'', rekla je Pejović Pobjedi.

Menadžment MA od početka 2016. intenzivno radi na uspostavljanju strateške saradnje sa partnerskim kompanijama Etihad ervejsa. Odbor direktora kompanije je na posljednjoj sjednici donio odluku o početku saradnje sa Er Srbijom.

Izvor: Vebsajt Antena M, 16.08.2016.