Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

SKUPŠTINA CG: 21. juna 2016. godine održane sednice Odbora za međunarodne odnose i iseljenike, Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje - Razmotreni amandmani na Prijedlog zakona o dopunama Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, dato pozitivno mišljenje na predlog za imenovanje ambasadora Crne Gore u Republici Poljskoj


75. śednica Odbora za međunarodne odnose i iseljenike

Odbor za međunarodne odnose i iseljenike održao je 75. śednicu, na kojoj su članovi Odbora jednoglasno dali pozitivno mišljenje na predlog da gospođa Ljiljana Tošković, bude izabrana za izvanrednu i opunomoćenu ambasadorku Crne Gore u Republici Poljskoj na rezidentnoj osnovi sa śedištem u Varšavi.

126. śednica Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje

Odbor razmotrio tri tačke dnevnog reda

Na 126. śednici Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje razmotreni su amandmani na Prijedlog zakona o dopunama Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju:

- amandman koji su podnijeli poslanici Neven Gošović, Velizar Kaluđerović i Mladen Bojanić;

- amandman koji su podnijeli poslanici Neven Gošović i mr Dritan Abazović;

- dva amandmana koje su podnijeli poslanik Zoran Jelić i poslanica Marta Šćepanović i

- dva amandmana koje su podnijeli poslanica Jelisava Kalezić i poslanik Aleksandar Damjanović.

Śednici su, pored članova Odbora prisustvovali Boris Marić, ministar rada i socijalnog staranja, Jovo Pajović, generalni direktor Direktorata za penzijsko i invalidsko osiguranje i boračku i invalidsku zaštitu u Ministarstvu rada i socijalnog staranja, Sergej Sekulović, savjetnik ministra rada i socijalnog staranja kao i, predstavnici podnosilaca amandmana, poslanica Jelisava Kalezić i poslanik Neven Gošović.

Predstavnik predlagača zakona prihvatio je dva amandmana koji su podnijeli poslanik Zoran Jelić i poslanica Marta Šćepanović i isti su, shodno članu 150 stav 3 Poslovnika Skupštine Crne Gore, postali sastavni dio Prijedloga zakona.

Predstavnik predlagača zakona nije prihvatio preostale amandmane, a isti nijesu dobili ni potrebnu većinu članova Odbora.

Takođe, Odbor je usvojio zaključak, koji je predložio poslanik Zoran Jelić, u vezi sa realizacijom Zakona o izmirenju obaveza prema radnicima Kombinata aluminijuma koji su, usled stečaja preduzeća ostvarili pravo na penziju, koji će biti proslijeđen državnom organu nadležnom za njegovu realizaciju.

U okviru tekućih pitanja, Odbor je utvrdio sastav delegacija, u okviru odobrenih studijskih pośeta, Republici Hrvatskoj i Švedskoj.

Izvor: Press služba Skupštine, 21.06.2016.