Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

VLADA ZAPOŠLJAVA 653 SLUŽBENIKA


Vlada će ove godine zaposliti 653 radnika. Kako je navedeno u Kadrovskom planu za 2015, koji je usvojen na sjednici održanoj u četvrtak 18. juna 2015. godine, 598 novih službenika biće zapošljeno na neodređeno vrijeme, dok je planirano stažiranje 85 pripravnika.

Kadrovski plan je, kako tvrde u Vladi, pripremljen i usvojen u skladu sa Zakonom o budžetu Crne Gore za 2015. godinu ("Sl. list CG", br. 59/2014).

Kako se ističe u dokumentu, u organima državne uprave i Generalnom sekretarijatu Vlade Crne Gore ukupno je sistematizovano radnih mjesta za 12.569 izvršilaca, od čega trenutno radi 10.469 službenika. Od tog broja njih 9.919 ima ugovore na neodređeno vrijeme, a 550 radnika na određeno.

"Ove godine planira se zapošljavanje ukupno 653 državna službenika i namještenika, od čega 647 državnih službenika i šest namještenika. Takođe, u toku ove godine planira se zapošljavanje 598 državnih službenika na neodređeno vrijeme i 49 na određeno vrijeme, što je ukupno 647", navodi se u Kadrovskom planu.

Najviše radnika biće zaposleno u organima Ministarstva finansija i to 128. Od tog broja čak 124 službenika dobiće odmah ugovore na neodređeno vrijeme. Ministarstvo unutrašnjih poslova zaposliće 80 crnogorskih građana, dok je Kadrovskim planom predviđeno zapošljavanje 78 službenika u Ministarstvu pravde, a 75 u Ministarstvu poljoprivrede.

Ministarstvo odbrane primiče 11 novih radnika, a Ministarstvo kulture 14 izvšilaca.

I u drugim Vladinim resorima je slična situacija. Ministarstvo vanjskih poslova planira da uposli 34 radnika, od čega najviše sa zvanjem ambasadora, dok će u Ministarstvu prosvjete i Ministarstvu ekonomije posao naći po devet službenika.

Najmanji broj zaposlenih biće upošljen u Ministarstvu nauke i to samo dva radnika.

U Ministarstvu zdravlja posao će naći šest službenika, a u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava državni posao će dobiti tri izvršioca.

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva planira zapoljšavanje 22 službenika, dok će Mininistartvo za informaciono društvo uposliti šest službenika.

Posao u Ministarstvu rada dobiće devet crnogorskih građana. Od državnih uprava, Uprava za inspekcije poslove zaposliće tokom ove godine 56 novih inspektora.

Broj službenika i namještenika koji će ispuniti uslov za odlazak u penziju 2015. godine je 336.

Izvor: Vebsajt RTCG, 20.06.2015.