Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

II UNWTO KONFERENCIJA O UPRAVLJANJU DESTINACIJOM NA MEDITERANU OD 22. DO 24. JUNA 2015. GODINE


Od 22. do 24. juna 2015. godine u hotelu Splendid, u Budvi, održaće se druga UNWTO Konferencija o upravljanju destinacijom na Mediteranu.

Na svečanom otvaranju druge UNWTO Konferencije, u ponedeljak, 22. juna, sa početkom u 20 časova govoriće:

• Branimir Gvodenović, ministar održivog razvoja i turizma;

• Lazar Rađenović, predsjednik opštine Budva;

• Taleb Rifai, generalni sekretar Svjetske turističke organizacije (UNWTO).

Konferencija ima za cilj stvaranje platforme mediteranskim destinacijama i svim relevantnim partnerima za dijalog o aktuelnim i potencijalnim izazovima i mogućnostima sa kojima se suočava turistička konkurentnost regiona, te da istraži načine kako da se razvije i implementira pristup mediteranskom turizmu koji je orjentisan na kvalitet.

Svečanoj ceremoniji otvaranja prisustvovaće Joseph Grima, specijalni izaslanik premijera Malte, Brunilda Paskali, pomoćnik ministra Albanije, kao i brojni drugi zvaničnici, predstavnici turističke privrede i turističkih organizacija iz zemlje i inostranstva.

U fokusu Konferencije je kvalitet turističkog proizvoda, koji treba da bude glavni pokretač uspjeha mediteranskih destinacija. Konferencija okuplja desetine renomiranih međunarodnih i domaćih eksperata iz oblasti turizma i više od 200 učesnika, koji će u okviru panel diskusija imati priliku da predstave svoja iskustva, kao i iskustva zemalja i kompanija iz kojih dolaze. Biće otvorene brojne teme u vezi sa pozicioniranjem mediteranskog turizma, razvojem proizvoda, diversifikacijom i inovacijama, kruzing i pomorskim turizmom i brojnim drugim. Na taj način se želi skrenuti pažnja na mogućnosti i izazove pred kojima stoji turizam Mediterana. 

Izvor: Vebsajt Ministarstvo održivog razvoja i turizma, 19.06.2015.