Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

MINISTARSTVO TURIZMA I ODRŽIVOG RAZVOJA: Evropska strategija turizma i akcioni plan od 2015. do 2020. godine


Tokom zasijedanja Evropskog udruženja turističkih agencija i tur-operatora- ECTAA, koje se održava u hotelu Splendid u Bečićima, razmatraće se Evropska strategija turizma i akcioni plan od 2015. do 2020. godine.

O trendovima rasta i razvoja turističke privrede  raspravljaće  85 predstavnika iz 29 država Evrope.

Delegati će raspravljati i o uticaju ekonomije razmjene na turizam, promociji Evrope kao turističke destinacije s posebnim akcentom na  tzv. "dalekim tržištima", saobraćajnoj konekciji .

Biće riječi o usvajanju poglavlja EU o održivom i odgovornom turizmu, jačanju  upravljačke strukture i saradnji sa institucijama Evropske unije, te unapređenju vještina i znanja u turističkom sektoru.

Crnogorsko turističko udruženje je u maju 2013. postalo članica ove Asocijacije.

Predsjednik ECTTA-e Lars Tikier nagalsio je, da je Crna Gora kao jedna od najmlađih članica uspjela i u organizacionom smislu da uhvati korak sa ostalim državama Evrope članicama ECTAA-e.

Cilj asocijacije  ECTAA je da predstavlja stavove turističke industrije na nivou EU. Prati sva pitanja pravnog, ekonomskog i tehničkog karaktera koji se odnose na turističku privredu.

ECTAA je aktivna u svim sferama koje su od interesa za razvoj turizma, poput vazdušnog saobraćaja, zaštite potrošača, konkurencije, pitanja poreske politike i slično.

Izvor: Vebsajt CDM, 21.05.2015.