Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

VLADA CG: Donijeta Uredba o obilježavanju duvanskih proizvoda i alkoholnih pića akciznim markicama

22.04.2019.


Vlada Crne Gore je na 118. sjednici kojom je predsjedavao predsjednik Duško Marković donijela Uredbu o obilježavanju duvanskih proizvoda i alkoholnih pića akciznim markicama. Ovim aktom stvaraju se uslovi za jačanje dodatnih mehanizama za suzbijanja sive ekonomije, zaštitu akciznih markica od falsifikovanja, kao i povećanje povjerenja korisnika akciznih proizvoda u njihov kvalitet. U cilju unapređenja postojećeg sistema zaštite duvanskih proizvoda i alkoholnih pića kontrolnim akciznim markicama utvrđuju se i dodatni elemenati zaštite akciznih markica - identifikacioni broj, QR kod, digitalni i drugi sigurnosni elementi i uvođenje informacionog sistema u postupku odobravanja, štampanja i izdavanja akciznih markica.

Usvojena je Informacija o statusu lica koja su završila JU Viša stručna škola "Policijska akademija" u Danilovgradu. U raspravi je konstatovano da su se stekli uslovi da lica koja su završila školovanje u ovoj ustanovi, nakon obavljenog pripravničkog staža, a zbog nedovoljnog broja zaposlenih policijskih službenika, zasnuju radni odnos na neodređeno vrijeme u Upravi policije.

Vlada je usvojila Informaciju o predlogu Crnogorskog olimpijskog komiteta za sastav Počasnog odbora Igara malih zemalja Evrope 2019. i data saglasnost na sastav Počasnog odbora, na čelu sa predsjednikom Duškom Markovićem.

Usvojena je Informacija o ustupanju Zbirke dnevnika princeze Ksenije. Prilikom predstavljanja Informacije istaknuto je da su se stekli uslovi da se Zbirka ustupi JU Narodni muzej Crne Gore, radi čuvanja, istraživanja i prezentacije u dijelu muzejskih zbirki Muzeja kralja Nikole. Zbirka dnevnika je donacija princa Nikolaja Romanova, čija je želja bila da se ova izuzetna svjedočanstva istorije Crne Gore vrate Crnoj Gori.

Vlada je razmotrila i usvojila Izvještaj o radu Komisije za implementaciju komunikacione strategije Vlade Crne Gore za period jul 2018 – april 2019. godine, sa izvještajem o realizaciji Akcionog plana u kojem je navedeno da je Komisija sprovela je sve aktivnosti predviđene Akcionim planom i time stvorila neophodne formalno-pravne pretpostavke za sistemsko i kadrovsko jačanje sistema komunikacija s javnošću.

Komisija je, u saradnji sa ekspertima Službe za komunikacije Vlade Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske sprovela niz aktivnosti sa ciljem jačanja stručnih i institucionalnih kapaciteta Vlade i ministarstava za komuniciranje s javnošću. Ove godine uspostavljena je i institucionalna saradnja sa Sjedinjenim Američkim Državama i to sa State Departmentom s ciljem snaženja kapaciteta Vlade i ministarstava zaduženih za komunikaciju.

Vlada je donijela Odluku o izradi Prostorno-urbanističkog plana Opštine Gusinje. U odlučivanju o ovom pitanju Vlada se rukovodila činjenicom da novoformirana Opština Gusinje nema odgovarajuću plansku dokumentaciju kojom bi se definisali ciljevi i mjere prostornog i urbanističkog razvoja, te da nema planove detaljne razrade na osnovu kojih bi se ostvarila realizacija razvojnih planova Opštine.

U cilju podrške ekonomskom razvoju, podsticanju investicija i otvaranju novih radnih mjesta, Vlada je donijela Odluku o izradi Izmjena i dopuna Prostorno-urbanističkog plana Opštine Bijelo Polje. Izmjene i dopune obuhvataju lokacije određene za biznis-zone "Nedakusi", "Cerovo", "Vraneška dolina", "Bistrička dolina", "Rakonje – Ravna Rijeka" i "Ribarevine – Poda".

Donijeta je i Odluka o izradi Izmjena i dopuna Prostorno – urbanističkog plana Opštine Andrijevica. Izmjenama i dopunama Plana će se opredijeliti prostor posebne namjene za potrebe odbrane, kao i prostor za izgradnju planinarskog doma.


IZVOR: Vebsajt Vlade, 18.04.2019.


Naslov: Redakcija