Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

EKSPERTI ODJELJENJA ZA NUKLEARNE NAUKE I APLIKACIJE MEĐUNARODNE AGENCIJE ZA ATOMSKU ENERGIJU U POSJETI CRNOJ GORI


 Ministarstvo nauke, u saradnji sa Međunarodnom agencijom za atomsku energiju iz Beča, organizuje programsku misiju eksperata Odjeljenja za nuklearne nauke i aplikacije, kako bi se sagledali postojeći kapaciteti crnogorskih naučno-istraživačkih institucija i shodno njihovim potrebama odredili dalji pravci unapređenja saradnje u prioritetnim oblastima nauke i istraživanja.

Misija će biti realizovana u periodu od 20-24. marta 2016. godine, kroz posjete naučnim institucijama čiji djelokrug rada korespondira sa aktivnostima Međunarodne agencije za atomsku energiju.

Misiju predvodi g-đa Valeri Snou (Valerie Snow) iz Kancelarije zamjenika generalnog direktora IAEA za oblast nuklearnih nauka i aplikacija, a u sastavu misije su: g-đa Elena Fidarova, expert za oblast radijacione onkologije iz IAEA Odsjeka za zdravlje ljudi, g-din Mihael Angelidis, šef laboratorije za istraživanja mora iz IAEA Laboratorije za životnu sredinu i istraživanja mora u Monaku te g-din Mukhtar Abdelbagi, ekspert za zemljište i vode u zajedničkom Odsjeku za hranu i poljoprivredu FAO/IAEA.

Izvor: Vebsajt Ministarstvo nauke, 21.03.2016.