Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

JAVNA RASPRAVA O NACRTU NACIONALNE STRATEGIJE ODRŽIVOG RAZVOJA CRNE GORE DO 2030. GODINE 22. MARTA 2016. GODINE


U Podgorici je 18. marta 2016. godine, u organizaciji Ministarstva održivog razvoja i turizma, održan treći okrugli sto u okviru javne rasprave povodom razmatranja Nacrta nacionalne strategije održivog razvoja do 2030 godine sa Akcionim planom.

U uvodnom obraćanju prisutne je pozdravila Jelena Knežević, koordinator procesa izrade Strategije i član stručnog tima ispred Ministarstva održivog razvoja i turizma, prof. dr Gordana Đurović, vodeći stručnjak i doc. dr Olivera Komar, članica stručnog tima. U okviru uvodnog izlaganja predstavnice stručnog tima su predstavile metodologiju izrade Nacrta nacionalne strategije održivog razvoja do 2030. godine, strukturu dokumenta koja se fokusira na ocjenu stanja u okviru četiri grupe resursa Crne Gore (ljudske, društvene, ekonomske i prirodne) i strateške ciljeve, mjere i akcije definisane u okviru četiri grupe resursa.

Nakon uvodnih izlaganja, uslijedila je tročasovna diskusija kojoj su prisustvovali stručnjaci, predstavnici nevladinih organizacija, jedinica lokalne samouprave, međunarodnih organizacija i zainteresovani građani. Dobijene sugestije tokom diskusije će u narednom periodu biti analizirane od strane stručnog tima u kontekstu unapređenja ovog značajnog strateškog dokumenta i pripreme njegovog konačnog Predloga.

Učesnici, takođe, mogu dostaviti sve dodatne komentare i sugestije dostave pisanim putem na e-mail kor@mrt.gov.me.

Sledeći okrugli sto povodom predstavljanja i razmatranja Nacrta nacionalne strategije održivog razvoja do 2030. godine održaće se u Podgorici 22. marta u 10h u Privrednoj komori Crne Gore za predstavnike privrede i akademije (Ul. Novaka Miloševa br 29/II).

Izvor: Vebsajt Ministarstvo održivog razvoja i turizma 18.03.2016.