Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

NACRT ZAKONA O SLOBODI VJEROISPOVIJESTI: Eskperti rade na izmjenama Nacrta zakona


Ministarstvo za ljudska i manjinska prava formiralo je ekspertski tim koji već nekoliko mjeseci radi izmjene Nacrta zakona o slobodi vjeroispovijesti, ali ne žele da saopšte ko je u timu, niti kada će taj akt biti gotov.

Članovi ekspertskog tima stručnim mišljenjima pomažu da, na osnovu primjedbi, sugestija i mišljenja iz javne rasprave, kao i međunarodnih standarda, unaprijede rješenja u Nacrtu zakona, kako bi se u predviđenoj proceduri došlo do kvalitetnog prijedloga zakona.

Da bi ovaj tim mogao da radi u mirnoj atmosferi i da bi nesmetano donosio nepristrasne i objektivne odluke, odlučeno je da imena članova/ica tima budu zaštićena oznakom interno, saopšteno je iz Ministarstva.

Rečeno je kako inoviranje teksta Nacrta zakona još nije završeno, te da će se on naći u agendi na nekom od narednih zasjedanja Venecijanske komisije.

"Tekst Nacrta zakona je unaprijeđen i na njemu se i dalje radi. Ne radi se o reviziji Nacrta. Riječ je o pojašnjenjima i preciziranjima predloženih odredbi. Ove izmjene proizilaze iz potrebe da se uvaže relevantne primjedbe, sugestije i mišljenja koja su dobijena tokom javne rasprave, kao i iz potrebe da se otkloni bilo kakva sumnja da odredbe Nacrta zakona nijesu usklađene s međunarodnim standardima u ovoj oblasti", naveli su iz Ministarstva.

Izvor: Vebsajt RTCG, 21.03.2016.