Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

DONIJET PRAVILNIK O POSTUPKU, USLOVIMA VREDNOVANJA I NAČINU NAGRAĐIVANJA ZAPOSLENIH ZA POSEBAN DOPRINOS RAZVOJU I MEĐUNARODNOM POZICIONIRANJU UCG

22.01.2020.


Upravni odbor Univerziteta Crne Gore (UCG) usvojio je Pravilnik o postupku, uslovima vrednovanja i načinu nagrađivanja zaposlenih za poseban doprinos razvoju i međunarodnom pozicioniranju UCG.

Predsjednik Upravnog odbora Duško Bjelica ukazao je da je Pravilnik usvojen na predlog rektora UCG Danila Nikolića, kao ujednačen dokument, s obzirom da je više puta mijenjan i dopunjavan.

"Pravilnikom se uređuje postupak vrednovanja rada članova naše akademske zajednice koji doprinose i razvoju i međunarodnom pozicioniranju", rekao je Bjelica.

Prema njegovim riječima, to se odnosi na publikovanje rezultata naučnoistraživačkog rada u vodećim referentnim kategorijama i ostvarivanja akademske mobilnosti na visokorangiranim univerzitetima ili na drugi ekvivalentan način.

Iz UCG su saopštili da je usvojen i Pravilnik o načinu korišćenja sredstava i ostalim primanjima zaposlenih na projektima.

"Na poslovima sa tržišta, akreditovanim samofinansirajućim studijskim programima koji se izvode na jezicima koji nisu u zvaničnoj upotrebi u Crnoj Gori i u okviru posebnih oblika nastave", ukazali su iz UCG.

Kako je saopšteno, usvojene su izmjene Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta u Rektoratu UCG.

"Članovi Upravnog odbora UCG upoznali su se i sa izvještajima Službe za unutrašnju reviziju UCG i organizacionih jedinica u postupku kontrole pojedinih poslovnih procesa na UCG", navodi se u saopštenju.


IZVOR: Vebsajt Vijesti, 17.01.2020.


Naslov: Redakcija