Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

SKUPŠTINA CG: 21. januara 2016. godine održane sednice Radne grupe parlamentarnog dijaloga za pripremu slobodnih izbora, Odbora za ekonomiju, finansije i budžet, Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu - Podržan Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o preuzimanju akcionarskih društava, utvrđen javni poziv za izbor dva člana Tužilačkog savjeta iz reda uglednih pravnika


20. śednica Radne grupe parlamentarnog dijaloga za pripremu slobodnih izbora

Na śednici Radne grupe parlamentarnog dijaloga za pripremu slobodnih izbora o pitanjima kontrole korišćenja državnih resursa sa članovima Radne grupe razgovarali su predśednik Odbora direktora Pošte Crne Gore dr Igor Radusinović i izvršni direktor Pošte Crne Gore Milan Martinović, kao i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja dr Petar Ivanović.

110. śednica Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu

Na 110. śednici održanoj 21. januara 2016. godine, Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu utvrdio je tekst Javnog poziva za izbor dva člana Tužilačkog savjeta iz reda uglednih pravnika, shodno svojim nadležnostima.

Takođe, Odbor je jednoglasno usvojio Odluku o održavanju kontrolnog saslušanja vrhovnog državnog tužioca, Ivice Stankovića; glavnog specijalnog tužioca, Milivoja Katnića i ministra pravde, Zorana Pažina, na temu: "Dosadašnja primjena u praksi i efekti novih instituta iz ZKP-a (sporazum o priznanju krivice, svjedok saradnik i dr.) njihovi dometi i ograničenja, kao i primjena Zakona o specijalnom tužilaštvu - efekti i problemi, s posebnim osvrtom na model izbora šefa specijalnog istražnog tima", koju je podnijela poslanica Snežana Jonica.

127. śednica Odbora za ekonomiju, finansije i budžet

Na 127. śednici održanoj 21. januara 2016. godine, Odbor za ekonomiju, finansije i budžet, razmotrio je i predložio Skupštini da usvoji Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o preuzimanju akcionarskih društava. Navedenim Prijedlogom zakona planirano je usklađivanje postupaka preuzimanja akcionarskih društava sa pravnom tekovinom EU i evropskim standardima u ovom području, kao i poboljšanje regulacije u oblastima koje su regulisane odredbama važećeg Zakona o preuzimanju akcionarskih društava ("Sl. list CG", br. 18/2011), posebno u dijelu koji se odnosi na postupak utvrđivanja cijene u javnoj ponudi, postupak sprovođenja prinudnog otkupa akcija od manjinskih akcionara, prava i obaveze sticaoca u postupku javne ponude za preuzimanje.

Odbor je podržao inicijativu za održavanje kontrolnog saslušanja: Branimira Gvozdenovića, ministra održivog razvoja i turizma i Zorana Mrdaka, direktora "Javnog preduzeća za Nacionalne parkove Crne Gore", povodom negativnog mišljenja Državne revizorske institucije o finansijskoj reviziji i reviziji pravilnosti "Javnog preduzeća za Nacionalne parkove Crne Gore", koju je podnio poslanik Aleksandar Damjanović. Termin održavanja kontrolnog saslušanja biće utvrđen naknadno.

Izvor: Press služba Skupštine Crne Gore, 21.01.2016.