Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

SPECIJALNO DRŽAVNO TUŽILAŠTVO: Za dva mjeseca formirano 157 predmeta zbog krivičnih djela protiv izbornih prava


U Specijalnom državnom tužilaštvu, za dva mjeseca, formirano je ukupno 157 predmeta zbog krivičnih djela protiv izbornih prava, saopšteno je iz te institucije.

U saopštenju se navodi da je, od 19.avgusta 2016. godine, 99 predmeta formirano po prijavama MANS-a, 19 po prijavama političkih partija i njihovih predstavnika, 26 po prijavama Uprave policije, devet po prijavama građana, dok su četiri predmeta formirana samoinicijativno od strane Specijalnog državnog tužilaštva, a na osnovu informacija koje su objavili mediji.

"Po svim prijavama Specijalno državno tužilaštvo je postupilo. Naime, u dva predmeta, nakon izvršenih provjera, donijeto je rješenje o odbačaju krivične prijave, dok se ostali predmeti nalaze u fazi izviđaja, u toku kojeg se prikupljaju potrebni podaci i obavještenja neophodni za donošenje odluke. U dosadašnjem toku izviđaja u tim predmetima, kako se navodi, Specijalnom policijskom odjeljenju podnijeti su zahtjevi za prikupljanje potrebnih podataka i obavještenja, veći broj lica saslušan je u svojstvu građana i svjedoka, osam lica je saslušano u svojstvu osumnjičenih, a u odnosu na šest osumnjičenih lica je donijeto rješenje o zadržavanju. Takođe, u jednom slučaju, sudiji za istragu Višeg suda u Podgorici, podnesen je zahtjev za donošenje naredbe za pretres stana i drugih prostorija, koji je usvojen", naveli su iz Specijalnog državnog tužilaštva.

Izvor: Vebsajt RTCG, 19.10.2016.