Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

JAVNA RASPRAVA O NACRTU NACIONALNE STRATEGIJE O KLIMATSKIM PROMJENAMA DO 2030. GODINE I NACRTU IZVJEŠTAJA O STRATEŠKOJ PROCJENI UTICAJA NA ŽIVOTNU SREDINU ZA NACIONALNU STRATEGIJU O KLIMATSKIM PROMJENAMA DO 2030. GODINE: Rasprava će trajati do 28. avgusta 2015. godine


Ministarstvo održivog razvoja i turizma, u skladu sa Uredbom o postupku i načinu sprovođenja javne rasprave u pripremi zakona ("Sl. list CG", br. 12/2012) obavještava zainteresovanu javnost da pokreće

JAVNU RASPRAVU O NACRTU NACIONALNE STRATEGIJE O KLIMATSKIM PROMJENAMA DO 2030. GODINE I NACRTU IZVJEŠTAJA O STRATEŠKOJ PROCJENI UTICAJA NA ŽIVOTNU SREDINU ZA NACIONALNU STRATEGIJU O KLIMATSKIM PROMJENAMA DO 2030. GODINE

PROGRAM RASPRAVE:

1. Javna rasprava će trajati do 28. avgusta 2015. godine.

2. Javna rasprava se organizuje:

- postavljanjem Nacrta nacionalne strategije o klimatskim promjenama do 2030. godine i Nacrta izvještaja o strateškoj procjeni uticaja na životnu sredinu za Nacionalnu strategiju o klimatskim promjenama do 2030. godine na internet stranici Ministarstva održivog razvoja i turizma, na portal e-Uprave, na internet stranici Arhus centra Podgorica www.arhuscg.me, Arhus centra Nikšić info@ozon.org.me i Arhus centra Berane www.arhuscentri.me.

- u formi tribine koja će biti održana u četvrtak 27. avgusta 2015. godine u multimedijalnoj sali na prizemlju Ministarstva održivog razvoja i turizma, sa početkom u 11:00 h.

Pozivaju se građani, stručne i naučne institucije, državni organi, strukovna udruženja, nevladine organizacije, mediji i druge zainteresovane organizacije i zajednice da se uključe u javnu raspravu i daju svoje prijedloge, primjedbe i sugestije na tekst Nacrta nacionalne strategije o klimatskim promjenama do 2030. godine i tekst Nacrta izvještaja o strateškoj procjeni uticaja na životnu sredinu za Nacionalnu strategiju o klimatskim promjenama do 2030. godine.

Zainteresovani subjekti mogu svoje komentare, mišljenja, primjedbe i sugestije dostaviti u pisanoj ili elektronskoj formi do 21. avgusta tekuće godine Ministarstvu održivog razvoja i turizma na sljedeći način:

- na e-mail adresu Ministarstva održivog razvoja i turizma javna.rasprava@mrt.gov.me;

- na portal E-Uprave ili

- preko arhive Ministarstva na adresu: Ministarstvo održivog razvoja i turizma, IV Proleterske br. 19, 81 000 Podgorica (sa naznakom "Javna rasprava – Nacrt nacionalne strategije o klimatskim promjenama do 2030. godine i Nacrt izvještaja o strateškoj procjeni uticaja na životnu sredinu za Nacionalnu strategiju o klimatskim promjenama do 2030. godine)

- Kontakt osoba za koordinaciju konsultacija je: Milena Spičanović, e-mail milena.spicanovic@mrt.gov.me tel., 020 446 237, Fax: +382 20 446 215.

Nacrt nacionalne strategije o klimatskim promjenama do 2030. godine možete pogledati ovdje.

Nacrta izvještaja o strateškoj procjeni uticaja na životnu sredinu za Nacionalnu strategiju o klimatskim promjenama do 2030. godine možete pogledati ovdje.

Izvor: Vebsajt Ministarstvo održivog razvoja i turizma, 20.07.2015.