Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

JAVNI POZIV ZAINTERESOVANOJ JAVNOSTI DA SE UKLJUČI U POSTUPAK PRIPREME PREDLOGA ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O DRŽAVNIM SLUŽBENICIMA I NAMJEŠTENICIMA


Na osnovu čl. 6 i 7 stav 1 Uredbe o postupku i načinu sprovođenja javne rasprave u pripremi zakona ("Sl. list CG", br, 12/2012), Ministarstvo unutrašnjih poslova, upućuje JAVNI POZIV zainteresovanoj javnosti (građanima, stručnim i naučnim institucijama, državnim organima, Glavnom gradu, Prijestonici i opštinama, strukovnim udruženjima, političkim strankama, sindikatima, nevladinim organizacijama, medijima i drugim zainteresovanim organima, organizacijama, udruženjima i pojedincima) da se uključe u postupak pripreme: Predloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnim službenicima i namještenicima ("Sl. list CG", br. 39/2011, 50/2011 i 66/2012 i 34/2014), i dostave svoje inicijative, predloge, sugestije i komentare u pisanom i elektronskom obliku Ministarstvu unutrašnjih poslova na adresu: Podgorica, Svetog Petra Cetinjskog broj 22, na fax: 020/242-749 ili e-mail adresu: aleksandra.masonicic@mup.gov.me.

Naime, Vlada Crne Gore, na sjednici od 2. jula 2015.godine razmotrila je Informaciju o primjeni Zakona o državnim službenicima i namještenicima. Tom prilikom, Vlada je donijela zaključak kojim je zadužila Ministarstvo unutrašnjih poslova da, najkasnije u decembru 2015. godine, pripremi i Vladi dostavi Predloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnim službenicima i namještenicima, s tim da posebno preispita rješenja koja se odnose na postupak zapošljavanja, period zapošljavanja, izbor kandidata, ocjenjivanje, napredovanje, visoki rukovodni kadar, status, broj i mandat članova Komisije za žalbe, kao i uvođenje instituta vršioca dužnosti

Lice ovlašćeno za koordinaciju konsultacija sa zainteresovanim subjektima je:

- Aleksandra Masoničić, samostalna savjetnica II u Odsjeku za normativne poslove i praćenje propisa iz oblasti državne uprave u Ministarstvu unutrašnjih poslova (Direktorat za državnu upravu i lokalnu samoupravu - Direkcija za državnu upravu) – br. tel: 067/ 236-285.

Konsultovanje o pripremi Predloga zakona trajaće 25 dana.

Ministarstvo unutrašnjih poslova će sve prispjele inicijative, predloge, sugestije i komentare razmotriti i uzeti u obzir prilikom sačinjavanja Predloga zakona.

Izvor: Vebsajt MUP, 20.07.2015.