Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

OKRUGLI STO: FORMIRANJE ZAJEDNIČKOG TURISTIČKOG PROIZVODA CRNE GORE I SRBIJE 22. APRILA 2016. GODINE


U okviru projekta Evropska mreža preduzetništva (EEN) Privredna komora Crne Gore u saradnji sa Privrednom komorom Srbije organizuje okrugli sto - Formiranje zajedničkog turističkog proizvoda Crne Gore i Srbije, u cilju unapređenja regionalne saradnje, razvoja turističke destinacije i produženja sezone u funkciji čega će se pripremiti predlozi zajedničkih programa.

Okrugli sto će se održati 22. aprila 2016. godine sa početkom u 11 časova u Hotelu The Queen of Montenegro u Bečićima, u sklupu 25. Međunarodne turističke berze i sajma turizma METUBES. Okruglom stolu će prethoditi sastanak predstavnika Privredne komore Srbije i Privredne komore Crne Gore na štandu Privredne komore Crne Gore.

Regionalno povezivanje u turizmu predstavlja budućnost razvoja i konkurentnosti ove privredne grane i nužan je preduslov za prosperitet i potencijal u razvoju inovativnog i održivog turizma s fokusom na diverzifikaciju turističkih proizvoda i rješavanje pitanja sezonalnosti.

Saradnja bi se prvenstveno zasnivala na zdravstvenom i aktivnom turizmu, kombinovanom sa nematerijalnom kulturnom baštinom i zaštićenim prirodnim područjima.

Izvor: Vebsajt Privredna komora Crne Gore, 20.04.2016.