Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

ZAKON O PLANIRANJU PROSTORA I IZGRADNJI OBJEKATA: Do 15. marta 2018. godine stigla 1.042 zahtjeva za legalizaciju

21.03.2018.


Jedinicama lokalne samouprave su do 15. marta dostavljena ukupno 1.042 zahtjeva za legalizaciju bespravno sagrađenih objekata, saopšteno u Ministarstvu održivog razvoja i turizma.

Najviše zahtjeva, njih 233, podnijeto je u Opštini Herceg Novi. Slijedi Bar sa 137 zahtjeva, Podgorica sa 121 i Pljevlja sa 91 predatim zahtjevom.

"U Opštinu Kotor je pristiglo 88 zahtjeva, u Budvi 81, a u Opštinu Tivat 70 zahtjeva. Slijedi Ulcinj sa 67, Rožaje sa 56, Nikšić sa 26 i Bijelo Polje sa 22 zahtjeva. U Kolašinu je predato njih 19, na Žabljaku i u Beranama po osam, Cetinju šest, Mojkovcu pet i Danilovgradu četiri", naveli su u Ministarstvu, dodajući da u preostalim opštinama od zahtjeva ništa nije pristiglo.

Na pitanje koliko je opština ispunilo zakonsku obavezu dostavljanja odluke o iznosu naknada za opremanje građevinskog zemljišta, od kojih u najvećoj mjeri direktno zavisi cijena legalizacije objekta, u Ministarstvu su ukazali da je do sada to učinilo 16 jedinica lokalne samouprave.

"Saglasnost je izdata za opštine Bijelo Polje, Šavnik, Tivat i Mojkovac, kao i za Glavni grad. U toku je usaglašavanje i izdavanje saglasnosti za ostale opštine koje su dostavile predloge odluka, i to za Danilovgrad, Budvu, Rožaje, Gusinje, Petnjicu, Nikšić, Žabljak, Andrijevicu, Plužine, Kotor i Herceg Novi", ukazali su u Ministarstvu.


IZVOR: Vebsajt CdM, 19.03.2018.


Naslov: Redakcija