Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

JAVNI POZIV ZA DODJELU PODRŠKE ZA UPRAVLJANJE STAJSKIM ĐUBRIVOM ZA 2017. GODINU: Rok za podnošenje Zahtjeva za odobravanje projekta je 15. septembar 2017. godine

21.03.2017.


Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, u skladu sa Agrobudžetom za 2017. godinu, objavilo je Javni poziv za dodjelu podrške za upravljanje stajskim đubrivom za 2017. godinu.

Nepravilno skladištenje stajnjaka u stočarskoj proizvodnji ima negativan uticaj na stanje zemljišta, vode i vazduha, te je u cilju adekvatnog uređenja ekonomskog dvorišta i sprečavanja negativnih efekata na životnu sredinu, Ministarstvo obezbijedilo podršku za izgradnju i/ili rekonstrukciju objekata (bazena) za skladištenje stajskog đubriva ili nabavku specijalizovanih tankova za lagerovanje stajnjaka, kao i nabavku opreme za izđubravanje iz štalskih objekata (skiper, greda i sl.).

Podrška Ministarstva iznosi 60 odsto ukupne vrijednosti investicije.

Za podršku po ovom javnom pozivu mogu konkurisati sva poljoprivredna gazdinstva gazdinstva koja, u trenutku podnošenja zahtjeva za podršku po ovom Javnom pozivu, posjeduju najmanje 5 uslovnih grla (50 ovaca, 50 koza, 5 krava/bikova, 10 junica) registrovanih u registru za identifikaciju i obilježavanje životinja, dok u Registru poljoprivrednih gazdinstava moraju biti registrovani najkasnije do 15. septembra 2017. godine.

Rok za podnošenje Zahtjeva za odobravanje projekta je 15. septembar 2017. godine. U slučaju ranijeg utroška sredstava, javni poziv će biti zaključen, o čemu će proizvođači biti obaviješteni na vrijeme.

Sve dodatne informacije se mogu dobiti putem telefona 020/482-150.


IZVOR: Vebsajt Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, 20.03.2017.


Naslov: Redakcija