Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

SKUPŠTINA CG: 21. januara 2016. godine sednice Radne grupe parlamentarnog dijaloga za pripremu slobodnih izbora, Odbora za ekonomiju, finansije i budžet, Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu - Razmatranje Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o preuzimanju akcionarskih društava, pokretanje postupka za izbor dva člana Tužilačkog savjeta iz reda uglednih pravnika


20. śednica Radne grupe parlamentarnog dijaloga za pripremu slobodnih izbora biće održana 21. januara 2016. godine, sa početkom u 10:00 časova, u Plavoj sali.

Dnevni red:

1. Kontrola korišćenja državnih resursa.

127. śednica Odbora za ekonomiju, finansije i budžet biće održana 21. januara 2016. godine, sa početkom u 11:00 časova, u Plavom salonu.

Dnevni red:

1. Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o preuzimanju akcionarskih društava;

2. Inicijativa za kontrolno saslušanje Branimira Gvozdenovića, ministra održivog razvoja i turizma i Zorana Mrdaka, direktora "Javnog preduzeća za Nacionalne parkove Crne Gore", povodom negativnog mišljenja Državne revizorske institucije o finansijskoj reviziji i reviziji pravilnosti "Javnog preduzeća za Nacionalne parkove Crne Gore", koju je podnio poslanik Aleksandar Damjanović i

3. Tekuća pitanja.

110. śednica Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu biće održana 21. januara 2016. godine, sa početkom u 12:00 časova, u Crvenom salonu.

Dnevni red:

1. Pokretanje postupka za izbor dva člana Tužilačkog savjeta iz reda uglednih pravnika;

2. Predlog odluke o kontrolnom saslušanju: vrhovnog državnog tužioca, Ivice Stankovića; glavnog specijalnog tužioca, Milivoja Katnića; potpredsjednika Vlade, Duška Markovića i ministra pravde, Zorana Pažina, na temu: "Dosadašnja primjena u praksi i efekti novih instituta iz ZKP-a (sporazum o priznanju krivice, svjedok saradnik i dr.) njihovi dometi i ograničenja, kao i primjena Zakona o specijalnom tužilaštvu – efekti i problemi, s posebnim osvrtom na model izbora šefa specijalnog istražnog tima."

Izvor: Press služba Skupštine Crne Gore, 20.01.2016.

 

MINISTARSTVO FINANSIJA: Procedura oslobađanja od plaćanja PDV-a u sitacijama kada su ugovori finansirani od strane EU (decentralizovano/indirektno upravljanje)

Ugovori finansirani od strane Evropske unije (EU) imaju pravo na oslobađanje od plaćanja PDV-a.

Kada su u pitanju ugovori koji se implementiraju u decentralizovanom/indirektnom upravljanju i koji su u nadležnosti Direktorata za finansiranje i ugovaranje sredstava EU pomoći (CFCU-a) Ministarstva finansija, proceduru oslobađanja od plaćanja PDV-a sprovodiće upravo CFCU, a u skladu sa Pravilnikom o postupku oslobađanja od plaćanja poreza na dodatu vrijednost investitora i isporuku određenih proizvoda i usluga ("Sl. list CG", br. 17/2015 i 68/2015) i Instrukcijama o načinu sprovođenja postupka u vezi sa ostvarivanjem prava na oslobađanje od plaćanja poreza na dodatu vrijednost za projekte finansirane od strane EU.

Instrukcije za oslobađanje od PDV-a možete preuzeti ovdje.

Izvor: Vebsajt Ministarstvo finansija, 19.01.2016.