Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

IZRAĐENA KOMUNIKACIONA STRATEGIJA ENERGETSKE EFIKASNOSTI I ZAŠTITE OD KLIMATSKIH PROMJENA


Komunikaciona strategija za promovisanje mjera energetske efikasnosti i zaštite od klimatskih promjena u Podgorici izrađena je u okviru implementacije projekta "Podizanje svijesti o klimatskim promjenama i mjerama za njihovo ublažavanje u glavnim gradovima jugoistočne Evrope", saopšteno je iz Sekretarijata za planiranje i uređenje prostora i zaštitu životne sredine.

Projekat je realizovao Glavni grad uz podršku Njemačkog društva za međunarodnu saradnju – GIZ.

"Sve evidentnije promjene klime i neophodnost racionalnog korišćenja resursa kojima raspolažemo, zahtjevaju da kontinuirano jačamo sopstvene kapacitete na ovom polju, u cilju uspješnog odgovora na izazove sa kojima se suočavamo. Posebno značajnu komponentu uspješnog djelovanja Glavni grad baštini kroz saradnju i intenzivnu komunikaciju sa sugrađankama i sugrađanima", ističu iz sekretarijata.

U tom smislu, namjera im je da, kroz implementaciju pomenutog dokumenta, prezentuju aktivnosti koje realizuju u oblasti energetske efikasnosti i borbe protiv klimatskih promjena i tako, kako kažu, podstaknu žitelje Podgorice na doprinos njihovoj kvalitetnijoj realizaciji.

"Prepoznajući probleme čije rješavanje je imperativ i preduslov za unaprjeđenje sredine u kojoj živimo, želimo da doprinesemo kreiranju ambijenta u kojem će svaki pojedinac, djeca školskog uzrasta, studenti, stanovnici našeg grada koji su već u zrelim godinama, predstavnici medija i civilnog sektora, uvidjeti značaj svoje uloge kao respektabilnih partnera u definisanju pravih odgovora na aktuelne potrebe i zahtjeve", zaključili su iz Sekretarijata za planiranje i uređenje prostora i zaštitu životne sredine.

Izvor: Vebsajt CdM, 19.11.2015.