Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

STRATEGIJA POBOLJŠANJA BEZBJEDNOSTI U DRUMSKOM SAOBRAĆAJU: Neophodno spriječiti zloupotrebe u izdavanju ljekarskih uvjerenja, te kontrolisati rad autoškola


Ministarstvo zdravlja treba da spriječi zloupotrebe u izdavanju ljekarskih uvjerenja za polaganje vozačkog ispita, a Ministarstvo prosvjete da kontroliše rad autoškola, poručio je sekretar Koordinacionog tijela za praćenje implementacije Strategije poboljšanja bezbjednosti u drumskom saobraćaju, Dragan Klikovac.

Svi državni organi moraju da preduzmu maksimalne mjere da bi se realizovali planovi za ovu godinu koji se tiču poboljšanja bezbjednosti u saobraćaju, zaključak je sa sjednice Koordinacionog tijela za praćenje implementacije Strategije.

Klikovac je rekao da u ovoj priči, osim saobraćajne policije, svako ministarstvo ima dio svoje nadležnosti.

On je precizirao da Ministarstvo zdravlja, prije svega, ima obavezu da spriječi zloupotrebe u izdavanju ljekarskih uvjerenja za polaganje vozačkog ispita.

"Neki opšti zaključak je da se u većini gradova lako dobijaju uvjerenja i preduzimaju se mjere da bi se to iskorijenilo i izdavanje ovih uvjerenja uvezalo u jedinstveni sistem. Na tome se radi", rekao je on.

Klikovac je saopštio i da Ministarstvo prosvjete ima zadatak za poboljšanje bezbjednosti u saobraćaju, a to je licenciranje auto-škola i kontrola njihovog rada, kao i kvaliteta polaganja vozačkog ispita.

Izvor: Izvor: Vebsajt RTCG, 19.10.2016.