Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

POSEBAN REŽIM RADA U SUDOVIMA ZBOG KOVID-19

20.07.2020.


Obustava rada sa strankama u pisarnicama sudova, nošenje maski od strane zaposlenih i obavezna dezinfekcija prostorija jednom sedmično, mjere su koje stupaju na snagu u sudovima, zbog situacije sa koronavisrusom.

Imajući u vidu razvoj epidemiološke situacije u Crnoj Gori, a u cilju obezbjeđenja punog obima rada sudova, predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore Vesna Medenica pozvala je predsjednike sudova da pristupe uvođenju mjera o posebnom režimu rada u uslovima trajanja epidemije koronavirusa.

Prvom mjerom, kako obavještavaju u Vrhovnom sudu, obustavlja se rad sa strankama u pisarnici, do dalje odluke.

"Sudovi nastavljaju da primaju pismena upućena putem Pošte Crne Gore i elektronske pošte (email kontakti svih sudova moraju biti vidljivo istaknuti na internet stranicama sudova). Svi zaposleni u sudovima su u obavezi da u zatvorenom prostoru nose maske i da preduzimaju sve mjere opreza, koje su propisane od Instituta za javno zdravlje. Predsjednici sudova su u obavezi da se svakodnevno staraju o dostupnoj količini sredstava zaštite, te da najmanje jednom nedeljno sprovode dezinfekciju prostorija u sudovima.

Mjere stupaju na snagu danom donošenja i podložne su izmjeni u slučaju promjene okolnosti zbog kojih su utvrđene", napominje se u saopštenju Vrhovnog suda.


IZVOR: Vebsajt RTCG, 15.07.2020.


Naslov: Redakcija