Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

MINISTARSTVO ZDRAVLJA: U prvih šest mjeseci 2017. godine podnijeto 1.115 prigovora pacijenata. Žalbe se odnose na kvalitet zdravstvenih usluga, postupke zdravstvenih radnika ili saradnika, dužinu čekanja na zdravstvene usluge i organizaciju rada zdravstvenih službi

20.07.2017.


U prvih šest mjeseci 2017. godine Ministarstvu zdravlja i crnogorskim zdravstvenim ustanovama podnijeto je čak 1.115 prigovora pacijenata koji su se najvećim dijelom odnosili na kvalitet zdravstvenih usluga, postupke zdravstvenih radnika ili saradnika, dužinu čekanja na zdravstvene usluge i organizaciju rada zdravstvenih službi.

Od tog broja zaštitnicima prava pacijenata u zdravstvenim ustanovama podnijeto je 1.039 prigovora, a direktno Ministarstvu zdravlja 76.

"Najveći broj prigovora odnosio se na Klinički centar Crne Gore 435, zatim Dom zdravlja Podgorica 422 i Opštu bolnicu Berane 33", ukazali su iz Ministarstva i objasnili da te ustanove pružaju i najveći broj usluga na godišnjem nivou pa proporcionalno tome imaju i najveći broj prigovora.

Ministarstvu zdravlja od 1. januara do 1. jula 2017. godine podnijeto je 76 prigovora na rad zdravstvenih ustanova i to, kako je saopšteno, "46 na kvalitet zdravstvene usluge, dvije na organizaciju zdravstvene službe, devet na način naplaćivanja zdravstvenih usluga, pet na vrijeme čekanja na zdravstvenu uslugu i 14 ostalo".


IZVOR: Vebsajt RTCG, 19.07.2017.


Naslov: Redakcija