Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

PRODUŽEN ROK ZA PRIJAVU ZA UČEŠĆE U PROGRAMU PODSTICANJA RAZVOJA KLASTERA U CRNOJ GORI ZA 2016. GODINU DO 2. JUNA


Zbog značajnog interesovanja klastera za učešće u "Programu podsticanja razvoja klastera u Crnoj Gori za 2016. godinu" kao i vremenskog okvira neophodnog za dobijanje određenih aplikacionih dokumenata od strane nadležnih institucija, Ministarstvo ekonomije obavještava javnost da produžava rok trajanja Javnog poziva za 7 dana.

Podsjećamo da je Ministarstvo ekonomije 25. aprila 2016. godine raspisalo Javni poziv za učešće u "Programu podsticanja razvoja klastera u Crnoj Gori za 2016. godinu" u trajanju od 30 dana, odnosno do 26. maja 2016. godine. Sada je rok produžen do 02. juna 2016. godine, do 12:00 časova.

Odobrena pomoć od strane Ministarstva ekonomije za učešće u ovom programu je, da podsjetimo, do 50%, odnosno do 65% (uvećano za 15% klasterima iz manje razvijenih jedinica lokalne samouprave) ukupnih opravdanih troškova, u iznosu najviše do 10.000 EUR (bez PDV-a), po jednom aplikantu i Projektu. Raspoloživa sredstva u 2016. godini za realizaciju ovog Programa su 50.000 EUR. Cilj Programa je finansijska podrška efikasnijem funkcionisanju inovativnih klastera i njihove bolje promocije, u pravcu ostvarivanja bolje konkurentske pozicije malih i srednjih preduzeća na nacionalnom i međunarodnom tržištu.

Opravdani troškovi podrazumijevaju troškove ulaganja u nematerijalnu i materijalnu imovinu, izuzev IT opreme i saobraćajnih sredstava kao i operativne troškove koji podrazumijevaju troškove osoblja i administrativne troškove, uključujući režijske troškove, koji se odnose na podsticanje klastera da bi se olakšala saradnja, razmjena informacija i pružanje ili usmjeravanje usluga poslovne podrške, promovisanje klastera i upravljanje objektima klastera, organizaciju programa obuka, radionica i konferencija.

Strateški prioritetne djelatnosti koje su predmet sufinansiranja obuhvataju poljoprivrednu proizvodnju i preradu, osim primarne poljoprivrede, drvopreradu, ostale proizvodne djelatnosti, turizam i ugostiteljstvo.

Izvor: Vebsajt Ministarstvo ekonomije, 19.05.2016.