Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

ZAKON O DRŽAVNIM SLUŽBENICIMA I NAMJEŠTENICIMA: Primjena Zakona počinje 1. jula 2018. godine

20.04.2018.


Konferencija na temu "Izazovi u susret primjene novog Zakona o državnim službenicima i namještenicima" otvorena je u organizaciji Ministarstva javne uprave i Uprave za kadrove.

Na konferenciji su govorili Goran Jovetić, državni sekretar Ministarstva javne uprave, Svetlana Vuković, direktorica Uprave za kadrove i Lutz Kober, direktor Hanns Seidel Stifung za Srbiju i Crnu Goru.

- Novi Zakon o državnim službenicima i namještenicima ("Sl. list CG", br. 2/2018) počinje da se primjenjuje od 1. jula 2018. godine i poseban akcenat je stavljen na poboljšanje nivoa odgovornosti i stručnosti državnih službenika i namještenika i unaprijeđen je normativni okvir za službenički sistem, stvoreni uslovi za kvalitetnije upravljanje ljudskim resursima u smislu zapošljavanja i napredovanja po sistemu zasluga, te jačanje profesionalizma, odgovornosti, otvorenosti i efikasnosti, kako na državnom, tako i na lokalnom nivou - rekao je državni sekretar Jovetić.

- Donošenjem ovog zakona u roku planiranom Strategijom reforme javne uprave za period 2016-2020. Vlada Crne gore pokazuje jasno opredjeljenje i punu posvećenost ostvarenju zacrtanih strateških ciljeva u oblasti reforme javne uprave - naglasio je Jovetić.

Cilj organizovanja konferencije je predstavljanje novog Zakona, kao i izazovi kod primjene u narednom periodu. Unapređenje službeničkog sistema će biti u fokusu, ne samo na centralnom nivou, već i na lokalnom nivou kroz novi Zakon o lokalnoj samoupravi ("Sl. list CG", br. 2/2018). Takođe, učesnici su imali priliku da se upoznaju sa službeničkim sistemom Republike Srbije i sistemom upravljanja ljudskim resursima u Republici Koreji.


IZVOR: Vebsajt Ministarstvo javne uprave, 18.04.2018.


Naslov: Redakcija