Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

MINISTARSTVO FINANSIJA: Počela obuka za računovođe u javnom sektoru


Ministarstvo finansija, u saradnji sa Centrom za izvrsnost u finansijama iz Slovenije (CEF), počelo je 19. aprila 2016. godine obuku za prvu generaciju računovođa u javnom sektoru Crne Gore, u cilju snaženja njihovih profesionalnih kvalifikacija.

Obuka za prvu generaciju računovođa Iz Ministarstva finansija su ocijenili da lokalni kapaciteti i potrebe za obukom u oblasti računovodstva u javnom sektoru ukazuju na potrebu ka naprednom programu obuke, koji je podržan institucionalizovanim naporima.

"Centar za izvrsnost u finansijama odgovorio je na zahtjev Ministarstva da sprovede projekat Programa obuke i sertifikacije računovođa u javnom sektoru (PACT)", navodi se u saopštenju Ministarstva.

Pripremna faza projekta se, kako je objašnjeno, odnosila na odabir i obuku lokalnih tutora, izradu nacionalnog modula za Crnu Goru, prevođenje međunarodnih modula na crnogorski jezik i pokretanje procesa lokalizacije kroz studiju koja prethodi ocjenjivanju, što je uspješno okončano prošle godine.

Izvor: Vebsajt RTCG, 18.04.2016.