Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

JAVNI OGLAS ZA USTUPANJE RIBLJEG FONDA U RIBOLOVNIM VODAMA NA KORIŠĆENJE NA PERIOD OD 6 GODINA

20.03.2017.


Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, u skladu sa Zakonom o slatkovodnom ribarstvu ("Sl. list CG", br. 11/2007 i 40/2011 - dr. zakon), i u cilju zaštite i unapređenja ribljeg fonda i obavljanja sportsko rekreativnog ribolova, je raspisalo Javni oglas za ustupanje ribljeg fonda u ribolovnim vodama na korišćenje, na period od 6 godina.

Predmet ovog javnog oglasa su ribolovne vode koje su obuhvaćene administrativnim granicama 16 opština i to: Podgorica, Danilovgrad, Nikšić, Šavnik, Žabljak, Plužine, Pljevlja, Bijelo Polje, Berane, Petnjica, Andrijevica, Rožaje, Plav, Gusinje, Mojkovac i Kolašin.

Pravo učešća na oglasu imaju privredna društva, preduzetnici upisani u Centralni registar privrednih subjekata Crne Gore (CRPS) za obavljanje djelatnosti slatkovodnog ribarstva, kao i sportsko-ribolovni klubovi registrovani u skladu sa zakonom kojim je uređen sport i članovi Saveza sportsko ribolovnih organizacija Crne Gore.

Javnim oglasom su takođe definisani stručni i tehnički uslovi koje moraju ispunjavati podnosioci zahtjeva, definisana je neophodna dokumentacija koju je potrebno dostaviti uz zahtjev, visina početne naknade za pojedine ribolovne vode, kao i kriterijumi na osnovu kojih će se vršiti bodovanje i rangiranje podnijetih zahtjeva.

Prema uslovima ovog javnog oglasa, zainteresovana privredna društva, preduzetnici, odnosno sportsko-ribolovni klubovi su u obavezi da predaju Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja zahtjev za ustupanje ribljeg fonda u ribolovnim vodama sa potrebnom dokumentacijom u roku od 30 kalendarskih dana od dana objavljivanja oglasa.

Dodatne informacije po ovom Javnom pozivu mogu se dobiti putem telefona 020/482-270.

Obrazac zahtjeva za ustupanje ribljeg fonda 2017


IZVOR: Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, 17.03.2017.