Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

U PRIPREMI ZAKON O ELEKTRONSKOJ FISKALIZACIJI

20.02.2019.


Implementacija sistema elektronske fiskalizacije, koja će doprinijeti suzbijanju sive ekonomije, boljoj naplati poreza i unaprjeđenju poslovnog ambijenta u Crnoj Gori, trebalo bi da počne početkom naredne godine, saopštio je ministar finansija, Darko Radunović.

On je na sastanku sa predstavnicima misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), koju predvodi novi šef misije Korstiaan Kool, ukazao da dobri rezultati u dosadašnjoj saradnji predstavljaju dobar osnov za buduće zadatke na kojima će se zajednički raditi.

"Implementacija sistema elektronske fiskalizacije i sredstva iz kredita sa Svjetskom bankom (SB) koja se koriste za potrebe i realizaciju projekta Reforma poreske administracije, dovešće do potpune reforme Poreske uprave (PU)", saopštio je Radunović.

On je predstavnike MMF-a informisao o aktivnostima Ministarstva na zakonskom rješenju na temu elektronske fiskalizacije.

Partneri iz MMF-a su saopštili da je pred PU period izazova kada su u pitanju uspostavljanje upravljačke strukture, organizacione šeme organa i upravljanja rizicima u redovnom poslovanju.

MMF je, kako su ukazali njegovi predstavnici, na raspolaganju domaćim stručnjacima kako bi im pružio stručnu pomoć za unaprjeđenje rada PU.

Cilj misije je da se dogovore prioriteti i oblasti za naredne tri godine gdje bi se mogla pružiti tehnička pomoć u sklopu dva postavljena cilja - bolja uprava prihoda, menadžerski i upravljački aranžmani i ojačane osnovne funkcije poreske uprave.

"Susreti predstavnika Ministarstva, PU i MMF-a biće nastavljeni tokom naredne dvije sedmice", zaključuje se u saopštenju.


IZVOR: Vebsajt RTCG, 13.02.2019.


Naslov: Redakcija