Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

VAŽNA ULOGA CENTRALNE BANKE CG U ISPUNJAVANJU EKONOMSKIH I FINANSIJSKIH KRITERIJUMA EVROPSKE UNIJE

20.01.2017.


Centralna banka Crne Gore (CBCG) jedna je od institucija koje imaju ključnu ulogu u ekonomskoj politici države i ispunjavanju ekonomskih i finansijskih kriterijuma Evropske unije (EU), saopšteno je tokom razgovora guvernera CBCG, Radoja Žugića, i slovačkog ambasadora u Podgorici, Romana Hlobena.

Žugić je tokom sastanka istakao značaj podrške Slovačke u procesu evropskih i evroatlantskih integracija Crne Gore, naročito tokom predsjedavanja Slovačke EU.

Na sastanku je, kako je saopšteno iz CBCG, bilo riječi o stanju u bankarskom sistemu, aktuelnoj ekonomskoj situaciji u Crnoj Gori i Slovačkoj, kao i o globalnim ekonomskim perspektivama.

"Naglašen je značaj CBCG kao jedne od institucija koja ima ključnu ulogu u ekonomskoj politici Crne Gore, kao i u ispunjavanju ekonomskih i finansijskih kriterijuma koje je EU postavila pred Crnu Goru. U prijateljskom i konstruktivnom razgovoru obostrano je izražen interes za daljim jačanjem finansijske i ekonomske saradnje, kao i za afirmacijom budućih zajedničkih projekata", navodi se u saopštenju.


IZVOR: Vebsajt RTCG, 18.01.2017.


Redakcija