Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

ZAKON O SVETKOVANjU VJERSKIH PRAZNIKA: Povodom Božića za zaposlene rimokatoličke vjeroispovjesti, neradni dani su utorak 24., srijeda 25. i četvrtak 26. decembar 2019. godine

19.12.2019.


Povodom predstojećeg vjerskog praznika Božića, za zaposlene rimokatoličke vjeroispovjesti, neradni će biti utorak 24. decembra, srijeda 25. decembra i četvrtak 26. decembra.

Kako je saopšteno iz Ministarstva rada na osnovu Zakona o svetkovanju vjerskih praznika ("Sl. list RCG", br. 56/93 i 27/94 - dr. zakon), vjernici rimokatoličke vjeroispovjesti imaju pravo na plaćeno odsustvo radi svetkovanja vjerskog praznika za Badnji dan i Božić.

"Državni organi, organi lokalne samouprave, javne ustanove, javna preduzeća i drugi subjekti koji obavljaju djelatnosti od javnog interesa dužni su da u praznične dane obezbijede vršenje poslova čijim bi prekidom mogle nastupiti štetne posljedice po građane ili državu", saopšteno je iz Ministarstva rada i socijalnog staranja.


IZVOR: Vebsajt RTCG, 17.12.2019.


Naslov: Redakcija