Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

ODRŽANA SJEDNICA BIROA ZA OPERATIVNU KOORDINACIJU


18. novembra 2015. godine je održana sedma po redu sjednica Biroa za operativnu koordinaciju i usklađivanje aktivnosti organa koji čine obavještajno bezbjednosni sektor, kojom je predsjedavao potpredsjednik Vlade i koordinator Biroa Duško Marković.

Biro je na sjednici razmatrao izvještaj Nacionalnog međuresorskog operativnog tima za praćenje sprovođenja Strategije za prevenciju i suzbijanje terorizma, pranja novca i finansiranja terorizma 2015-2018. godine i Akcionog plana 2015-2016. godine, kao i izvještaj Nacionalnog međuresorskog operativnog tima za borbu protiv teškog i organizovanog kriminala.

Zaključeno je da je formiranjem operativnih timova u oba segmenta značajno ojačana međuresorska saradnja ključnih organa, što potvrđuju veoma dobri rezultati na planu sprovođenja Zakona o sprječavanju pranja novca i finansiranja terorizma ("Sl. list CG", br. 14/2007, 4/2008 - ispr., 14/2012 i 33/2014 - dr. zakon - dalje: Zakon) u prethodnom periodu.

Na sjednici je takođe napravljen osvrt na aktuelne bezbjednosne prilike u zemlji u kontekstu trenutne bezbjednosne situacije u Evropi, uzimajući u obzir brutalne terorističke napade u Francuskoj i dalje implikacije u vidu terorističkih prijetnji i izazova po bezbjednost i sigurnost u Evropi.

Biro je konstatovao da je potrebno dalje sprovoditi i jačati međuresorsku saradnju organa obavještajno bezbjednosnog sektora i organa za sprovođenje Zakona, kao i partnersku saradnju i razmjenu informacija na regionalnom i međunarodnom nivou, što je ključno sa aspekta osiguranja bezbjednosti građana i suočavanja sa svim potencijalnim prijetnjama i izazovima, a time i doprinosa regionalnoj i međunarodnoj bezbjednosti.

Izvor: Press služba Vlade Crne Gore, 18.11.2015.