Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

UPRAVA ZA INSPEKCIJSKE POSLOVE: Uprava sa tržišta uklanja opasne proizvode


Uprava za inspekcijske poslove je u septembru 2016. godine pronašla na tržištu Crne Gore 20 vrsta opasnih proizvoda u ukupnoj količini od 107 komada.

Inspektori Odsjeka za Tržišnu inspekciju su pronašli devet vrsta opasnih proizvoda sa ozbiljnim rizikom u količini od 42 komada, u šta spada osam vrsta dječje odjeće od 35 komada i jedna vrsta električnih aparata za brijanje od sedam komada.

"Tržišni inspektori su pronašli i 11 vrsta opasnih proizvoda odnosno električnih aparata za brijanje u količini od 65 komada koji ne predstavljaju ozbiljan rizik", navodi se u saopštenju Uprave za inspekcijske poslove.

U cilju zaštite života i zdravlja potrošača i drugih krajnjih korisnika, tržišni inspektori su preduzeli mjere povlačenja opasnih proizvoda sa tržišta i trajna zabrana prometa za opasne proizvode koji predstavljaju ozbiljni rizik, ukupno devet vrsta u količini od 42 komada, dok je mjera opoziva izrečena za jednu vrstu u količini od sedam komada, odnosno dječju odjeću sa dugim vezicama i vrpcama.

"Mjera uništenja naložena je za jednu vrstu u količini od sedam komada, odnosno za električne aparate za brijanje, dok je izrečena privremena zabrana prometa za opasne proizvode koji ne predstavljaju ozbiljan rizik, do otklanjanja utvrđenih neusaglašenosti, ukupno 11 vrsta u količini od 65 komada", zaključuje se u saopštenju.

Izvor: Izvor: Vebsajt Vijesti, 18.10.2016.