Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

SKUP O PETOGODIŠNJEM STRATEŠKOM PLANIRANJU SARADNJE VLADE CRNE GORE I SISTEMA UN 19. OKTOBRA 2015. GODINE


Vlada Crne Gore i Sistem Ujedinjenih nacija u Crnoj Gori organizuju u ponedjeljak, 19. oktobra 2015. godine u Budvi, dvodnevni skup na kome će biti dogovorene glavne oblasti saradnje u okviru budućeg strateškog petogodišnjeg Programa saradnje Crne Gore i Ujedinjenih nacija.

Skup, koji će biti održan u hotelu Maestral u Miločeru, otvoriće u 09.30 sati potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić i stalna koordinatorka Sistema Ujedinjenih nacija u Crnoj Gori Fiona Mekluni.

Na skupu će govoriti i ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović, ministarka rada i socijalnog staranja Zorica Kovačević, ministar za ljudska i manjinska prava Suad Numanović, ministar prosvjete Predrag Bošković i ministarka nauke Sanja Vlahović.

Osim predstavnika Vlade i UN, sastanak će okupiti predstavnike državnih institucija i organizacija Ujedinjenih nacija koje partnerski sprovode program saradnje, kao i eksperte za strateško planiranje.

Cilj skupa je da se sagledaju postojeći razvojni izazovi i šanse Crne Gore, kako bi se definisale oblasti u kojima Sistem Ujedinjenih nacija može pružiti podršku. Na skupu će biti razmatrane prioritetne oblasti saradnje, potencijalne strategije, politike i partnerstva za implementaciju budućeg Programa saradnje za period 2017-2021. godine.

Sadašnji okvir saradnje Vlade Crne Gore i UN definisan je strateškim dokumentom Integrisani program UN za period 2010-2016 i definiše tri oblasti saradnje: Socijalno uključivanje, Demokratsko upravljanje i Održivi ekonomski razvoj i zaštita životne sredine.

U radu strateškog sastanka učestvovaće predstavnici Vlade i organizacija UN, kao i dipomatskog kora i ostalih međunarodnih organizacija u uvodnom dijelu sastanka.

Izvor: Vebsajt Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija, 16.10.2015.