Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ZAKON O PENZIJSKO-INVALIDSKOM OSIGURANJU: Tokom 2020. godine neće biti izmjene Zakona, jer bi to bilo veliko opterećenje za budžet

19.06.2020.


Ministar finansija Darko Radunović je ukazao da je procjena o padu prihoda u turizmu za 450 miliona rađena na osnovu podataka Ministarstva turizma, ali da nije moguće garantovati da će to biti tako.

"Ove procjene su potvrdili u Svjetskoj banci, Evropskoj komisiji i Međunarodnom monetarnom fondu (MMF) sa kojim smo u završnoj fazi pregovora. Ne mogu da garantujem za ove procjene i bio bih neozbiljan kada bih kazao da će se one ostvariti", rekao je Radunović.

On je na komentare da javni finansijama prijeti kolaps ukazao da se evo četiri godine o tome priča, a da emisiji obveznica pokazuju suprotno. "To je dokaz da imamo održivost" poručio je Radunović.

On nije odgovorio na pitanje zašto u srednjeročnim projekcijama nema nastavka izgradnje autoputa, da li u budžetu u ovoj godini ima novac za nabavku aviona za Monengro Airlines.

Ministar je saopštio da se ovoj godini neće usvajati nova zakonska rješenja u vezi Fonda PIO jer bi to bilo veliko opterećenje za budžet.

"Ako sačuvamo da isplaćujemo sve zakonske obaveze iz budžeta i održimo finansije to će biti uspjeh", poručio je Radunović.


IZVOR: Vebsajt Vijesti, Marija Mirjačić, 15.06.2020.


Izvod iz vijesti, Naslov: Redakcija