Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

MUP: Državljani Republike Srbije mogu ulaziti, prelaziti preko teritorije i boraviti u Crnoj Gori do 30 dana sa važećom ličnom kartom, odnosno drugom ispravom na osnovu koje se može utvrditi njihov identitet i državljanstvo. Kada putuju sa trećim licem, djeci do 18 godina, odnosno maloljetnim licima, potrebna je pisana i ovjerena saglasnost roditelja

19.06.2017.


Državljani Srbije, kao i do sada će, u Crnu Goru moći da ulaze sa važećom ličnom kartom ili drugom ispravom, koja potvrđuje identitet, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore.

Pojedini mediji objavili su da je došlo do promjene režima o prelasku državne granice Crne Gore od strane građana Republike Srbije.

"Državljani Republike Srbije, kao i do sada, mogu ulaziti, prelaziti preko teritorije i boraviti u Crnoj Gori do 30 dana sa važećom ličnom kartom, odnosno drugom ispravom na osnovu koje se može utvrditi njihov identitet i državljanstvo", navodi se u saopštenju MVP.

Pojašnjavaju da kada putuju sa trećim licem, djeci do 18 godina, odnosno maloljetnim licima, potrebna je pisana i ovjerena saglasnost roditelja.

"Takođe, prilikom prelaska granice, bilo da putuju u pratnji roditelja ili trećeg lica, maloljetna lica koja ne posjeduju ličnu kartu ili putnu ispravu potebno je da sa sobom imaju izvod iz registra rođenih ili zdravstvenu knjižicu. Ovo nije novina, već praksa koja se primjenjuje već nekoliko godina unazad", navode iz resora vanjskih poslova.

Medijske navode da je veći broj državljana Srbije vraćen sa državne granice sa Crnom Gorom, demantovala je i Uprava policije.

"Za prethodna 24 časa u Crnu Goru je ušlo 21.489 lica, a izašlo 19.058 lica. U naznačenom periodu registrovan je jedan slučaj nedozvoljavanja ulaska u Crnu Goru, jer lice nije ispunjavalo uslove za prelazak državne granice", navodi se u saopštenju policije.


IZVOR: Vebsajt RTCG, 16.06.2017.


Naslov: Redakcija