Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

MINISTARSTVO ODRŽIVOG RAZVOJA I TURIZMA: I OVE GODINE PROJEKAT "1000+ STANOVA" - UKUPNA VRIJEDNOST PROJEKTA BIĆE OKO 20 MILIONA EURA, A NA PRODAJU ĆE BITI PONUĐENO OKO 500 STANOVA


Projekat 1000+ stanova, koji ima za cilj rješavanje stambenih potreba u Crnoj Gori, biće nastavljen i 2015, zvanično je saopšteno u Ministarstvu održivog razvoja i turizma.

U toku je finalizacija pregovora sa predstavnicima Razvojne banke Savjeta Evrope za razvoj o dobijanju kredita od deset miliona eura za ovaj projekat, kojim će biti riješeno stambeno pitanje za oko 500 crnogorskih građana.

Zakonom o budžetu za 2015. godinu predviđeno je zaduženje za realizaciju projekta 1000+, što nije bio slučaj prethodne godine.

Generalni direktor Direktorata za razvoj stanovanja u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, Marko Čanović, rekao je da bi do novembra Razvojnoma banka Savjeta Evrope za razvoj trebalo da odobri aplikaciju za kredit, nakon čega bi sredstva bila povučena i odmah iskorišćena za rješavanje stambenog pitanja naših građana.

"Ukupna vrijednost projekta biće oko 20 miliona eura, a na prodaju će biti ponuđeno oko 500 stanova", objasnio je Čanović.

Ono što će obradovati sve građane koji nemaju svoj krov nad glavom jeste mogućnost da kamata bude manja od one koja je bila na snazi prije četiri godine, dok će rok otplate ostati isti, odnosno 20 godina.

"Kamata je bila 4,9 odsto, a sada bi mogla biti i manja. Takođe, i uslovi će biti povoljniji jer smo usvojili Zakon o socijalnom stanovanju ("Sl. list CG", br. 35/2013) koji definiše institute socijalnog stanovanja, nadležnosti, osobe koja imaju prvenstvo pri rješavanju stambenog pitanja, izvore finansiranja, načine ostvarivanja prava na socijalno stanovanje i slično", naveo je Čanović.

Izvor: Vebsajt RTCG, 18.06.2015.