Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

SKUP "MEDIJI I PR" OD 19. DO 21. JUNA 2015. GODINE


U Bijelom Polju će se od 19. do 21. juna 2015. godine održati Treća međunarodno naučno - stručna konferencija "Mediji i PR", na kojoj će se govoriti o javnim medijskim servisima i javnom interesu.

Ovogodišnja konferencija okupiće oko 50 učesnika iz osam evropskih i većine zemalja regiona, a među predavačima biće prof. dr Niko Karpentije iz Brisela, prof. dr Ričard Ruk iz Londona, prof. dr Marija Žaoa Kunja iz Lisabona i mr Tomaš Pancir iz Praga, direktor informativnog programa Češkog radija, naveo je Dragić Rabrenović, predsjednik Upravnog odbora Unije lokalnih javnih emitera Crne Gore, koja je jedan od organizatora skupa.

"Ovo je prilika da sa značajnom temom javni medijski servisi i javni interesi skrenemo pažnju na lokalne javne emitere u Crnoj Gori, na njihov značaj i probleme sa kojima se trenutno suočavamo, kao i na mogućnosti njihovog daljeg razvoja i unapređenja. S obzirom na to da u našoj državi postoji 14 lokalnih javnih emitera ovo će biti prilika da čujemo tuđa iskustva i razmijenimo znanja sa kolegam iz Evrope i zemalja u okruženju", istakao je Rabrenović.

"Naučnici pokušavaju da pronađu modele koji će biti primjenljivi u praksi, dok se mi u medijima, svakodnevno suočavamo sa tim da treba da radimo u interesu javnosti, da program koji emitujemo bude namijenjen svim generacijama, te kako da medije učinimo što privlačnijim krajnjim korisnicima", kaže predsjednik UO ULES-a.

Izvor: Vebsajt RTCG, 18.06.2015.