Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

NACRT ZAKONA O PLANIRANJU I IZGRADNJI: Predstavnici investitora zadovoljni Nacrtom zakona

19.05.2017.


Nacrt zakona o planiranju i izgradnji je veliki i hrabar korak naprijed kada je u pitanju unaprjeđenje poslovnog ambijenta i poboljšanje investicione klime" bili su složni u ocjeni predstavnici najvećih investicionih projekata u Crnoj Gori na okruglom stolu kojim je predsjedavao ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović, a koji je održan drugog dana festivala nekretnina i investicija, FREI 2017.

U uvodnom izlaganju, ministar Radulović predstavio je glavne novine u Zakonu i naglasio da se u tom Ministarstvu trude da podijele rješenja sa svim zainteresovanim stranama, te da je zadovoljan određenim konkretnim sugestijama na tekst Nacrta.

Naveo je da, osim unaprjeđenja sistema, stanja u prostoru i kvalitetnijih planova, Nacrt zakona o planiranju i izgradnji ima za cilj i značajno poboljšanje uslova poslovanja u Crnoj Gori i olakšanje ulaganja za strane i domaće investitore.

Predstavnici investitora izrazili su zadovoljstvo što su prepoznati problemi i napravljena rješenja koja će unaprijediti sistem i učiniti ga predvidljivijim. Naglasili su da je veoma značajno što će procedure biti olakšane, da će biti riješeni neki od problema koje su investitori do sada imali, te da će se ubrzati realizacija velikih projekata. Predstavnici investitora ocijenili su pozitivnim Nacrt zakona o planiranju i izgradnji i uputili pitanja u vezi sa licenciranjem stranih kompanija za projektovanje i izradom podzakonskih akata i komentara Zakona.

Radulović je naglasio da će postojati mogućnost da se inostrane kompanije licenciraju za projektovanje u Crnoj Gori, ali da će se za reviziju i nadzor moći licencirati samo crnogorske kompanije. Takođe, najavio je da je većina podzakonskih akata završena, dok će, kada Zakon bude usvojen, biti objavljen komentar u kome će određene tačke Zakona biti detaljno objašnjene. Radulović je zaključio da očekuje da će Crna Gora biti još primamljivija destinacija za investiranje.


IZVOR: Vebsajt RTCG, 17.05.2017.


Izvod iz vijesti, Naslov: Redakcija