Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

DUALNO OBRAZOVANJE ZNAČAJAN SEGMENT OBRAZOVNOG SISTEMA


V.D. generalni direktor Direktorata za opšte srednje, srednje stručno i obrazovanje odraslih Veljko Tomić, sastao se sa direktoricom WIFI Croatia, Ivankom Springer i predsjednicom Uprave HF eko etno grupe, Dijanom Katicom.

Razgovarali su o mogućoj saradnji u oblasti dualonog obrazovanja, obuka mentora, tačnije instruktora praktičnog obrazovanja kod poslodavaca, dvojnih diploma u visokom obrazovanju i projekta regionalnog centra izvrsnosti za ugostiteljstvo.

WI FI Croatia trenutno realizuju programe iz područja turizma i hotelijerstva, ruralnog razvoja i poljoprivrede, građevine, informacionih tehnologija, i programe realizacije dualnog pristupa obrazovanja u srednjim i visokim stručnim školama u: Malti, Austriji, Srbiji, Moldaviji, Abaniji i Kosovu. HF eko etno grupa realizuje aktivnosti strateškog planiranja, obuke, savjetovanja, vođenja projekata u oblastima turizuma, obrazovanja, zaštite životne sredine, regionalnog i ruralnog razvoja i ruralnog turizma.

Generalni direktor Tomić je naglasio da je Ministrstvo prosvjete zainteresovano za saradnju i najavio da će se u narednom periodu intenzivno raditi na preciziranju konkretnih aktivnosti u cilju upostavljanja iste.

Izvor: Vebsajt Ministarstva prosvjete, 18.05.2015.