Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

KONFERENCIJA "ZAKON, POLITIKA, DRUŠTVO I DISKRIMINACIJA" 19. I 20. APRILA 2016. GODINE


Institucija Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore organizuje konferenciju "Zakon, Politika, Društvo i Diskriminacija", koja će 19. i 20. aprila 2016. godine biti održana u Podgoroci.

Skup je pripremljen uz podršku Fondacije Konrad Adenauer iz Njemačke, Organizacije za evropsku bezbjednost i saradnju (OEBS) i Savjeta Evrope.

Cilj konferencije je otvaranje široke društvene kampanje u borbi protiv svih oblika diskriminacije. U tu svrhu biće raspravljano o najvažnijim pitanjima koja determinišu ovu oblast, uz korišćenje različitih iskustava koja u svom radu stiču državni organi, civilni sektor i druge institucije koje se bave zaštitom od diskriminacije.

Teme u okviru predviđenih šest panela su:

- Pravni okvir anti-diskriminacije - slučaj Crne Gore;

- Uloga državnih institucija u borbi protiv diskriminacije;

- Uloga civilnog sektora u razvijanju politika za borbu protiv diskriminacije;

- Evropska perspektiva, potencijali u oblasti anti-diskriminacije;

- Specifične vulnerabilne grupe u borbi protiv diskriminacije – slučaj Crne Gore

 - Višestruka diskriminacija i socijalna isključenost.

 Nakon što moderatori daju uvodna izlaganja na zadate teme, planirana je diskusija po svakom panelu.

Uvodno obraćanje na konferenicji imaće izaslanica Predsjednika Crne Gore Sonja Tomović-Šundić, predsjednik Odbora za ljudska prava Skupštine Crne Gore Halil Duković, koordinatorka radnih grupa za poglavlja 23 i 24 u pregovorima Crne Gore sa Evropskom unijom Snežana Radović, šefica Misije OEBS-a u Crnoj Gori, Janina Hrebickova, direktor Kancelarije Fondacije Konrad Adenauer za Srbiju i Crnu Goru Norbert Beckmann-Dierkes i Zaštitnik ljudskih prava i sloboda Crne Gore, Šućko Baković.

Konferencija će početi 19. aprila u 09:30 h, registracijom učesnika, nakon čega slijedi zvanično otvaranje u 10h. Konferencija će biti održana u podgoričkom hotelu Nikić.

Izvor: Vebsajt Ombudsmana, 18.04.2016.