Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

PREDLOG ZAKONA O UNUTRAŠNJIM POSLOVIMA: Predviđeno uvođenje bezbjednosnih provjera koje će se vršiti prilikom zapošljavanja u policiji

19.02.2018.


Završene su dvodnevne javne konsultacije o Predlogu zakona o unutrašnjim poslovima koje je Ministarstvo unutrašnjih poslova organizovalo u saradnji sa partnerima iz projekta Podrške Evropske unije vladavini prava (EURoL II).

Konsultacije su bile prilika za prezentovanje novina predviđenih Predlogom, kao i za konstruktivan dijalog i razmjenu mišljenja sa zainteresovanom i stručnom javnošću.

Generalni direktor Direktorata za poslove nadzora u MUP-u, Danilo Ćupić istakao je da je osnovni cilj prilikom izrade ovog zakona bio stvaranje akta koji će poslužiti kao oruđe u borbi sa svakodnevnim bezbjednosnim prijetnjama i uporište za dalji razvoj Uprave policije. Podsjetivši da će se ovim nastaviti započete reforme, on je kao oblast od posebnog značaja koja je utvrđena ovim Predlogom zakona istakao uvođenje bezbjednosnih provjera koje će se vršiti prilikom zapošljavanja u policiji. U fokusu konsultacija, pored navedenog, bile su i teme koje se tiču profesionalnog razvoja policijskih službenika – zasnivanje radnog odnosa, napredovanje i stručno usavršavanje.

U toku izrade Predloga zakona od velikog značaja bila je ekspertska pomoć koju su pružili partneri iz Evropske unije, te su u tu svrhu do sada organizovane tri, a u toku je i četvrta ekspertska misija.


IZVOR: Vebsajt Ministarstvo unutrašnjih poslova i javne uprave, 16.02.2018.


Naslov: Redakcija