Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

NOVI ELEKTRONSKI SERVIS PORESKE UPRAVE: Poreska uprava na portalu ePrijava uspostavila aplikaciju za elektronsko podnošenje izvještaja reviziji, kao i finansijskih iskaza za banke i osiguravajuća društva

18.12.2018.


Poreska uprava (PU) je na svom portalu ePrijava uspostavila još jedan novi elektronski servis, odnosno aplikaciju za elektronsko podnošenje izvještaja reviziji, kao i finansijskih iskaza za banke i osiguravajuća društva.

Iz PU su kazali da je novi servis uspostavljen u nastojanju da se procedure i komunikacija sa Poreskom upravom učine što jednostavnijim i bržim, te da se što veći broj procesa automatizuje, zbog uštede vremena i ostalih resursa poreskih obveznika.

Izvještaje o reviziji shodno članu 32. Zakona o reviziji preduzeća kod kojih postoji obaveznost revizije dužna su dostavljati Poreskoj upravi do 30. juna tekuće za prethodnu poslovnu godinu, a zahvaljujući novoj funkcionalnosti omogućeno je da to čine elektronskim putem”, objasnili su iz PU.

Takođe, u skladu sa tim propisom, PU je dužna izvještaje o reviziji objavljivati na svojoj internet stranici, pa su od sada oni javno dostupni.

Kada su u pitanju finansijski iskazi, banke i osiguravajuća društva će od sada, kao i ostala preduzeća, dostavljati isključivo elektronskim putem i uz elektronski potpis”, dodaje se u saopštenju.

Da bi aplikacija u tom dijelu bila funkcionalna, neophodno je, kako su objasnili, deinstalirati prethodnu verziju, odnosno softver za pripremu i podnošenje finansijskih iskaza i instalirati novu softver za pripremu i podnošenje finansijskih i revizorskih izvještaja', koja se nalazi u download sekciji portala ePrijava.

Kao i za sve funkcionalnosti portala PU, pomoć u dijelu instalacije aplikacije, kao i načina podnošenja izvještaja, možete dobiti putem e-mail adrese: eprijava@tax.gov.me ili telefonskim putem na 020 448 -223, 020 448-158, 020 658-084 i 067 618-603”, zaključuje se u saopštenju.


IZVOR: Vebsajt RTCG, 17.12.2018.