Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

ZAKON O JAVNIM RADIO DIFUZNIM SERVISIMA: NVO apelovale na Evropsku komisiju da pozovu Vladu i Skupštinu CG da poštuju "slovo i duh" Zakona

18.12.2017.


Centar za razvoj nevladinog sektora (CRNVO), Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS), Centar za građansko obrazovanje (CGO), Centar za monitoring (CEMI) i Institut alternativa (IA) apelovali su na Evropsku komisiju da pozovu Vladu i Skupštinu da poštuju "slovo i duh" Zakona o javnim radio difuznim servisima.

"Postupci iz uglavnom bizarnih razloga formalne prirode, koje u hitnoj proceduri vode razrješenju u ovakvoj Skupštini odnose se na članove Savjeta koji su pokazali određeni stepen otpornosti i pridonijeli da RTCG učini prve značajne korake na putu ka uspostavljanju istinskog javnog servisa", navodi se u saopštenju.

NVO su ukazale da predlog Unije poslodavaca da u njihovo ime član Savjeta RTCG bude direktor državnog preduzeća, decenijski partijski rukovodilac "svjedoči o razmjerama partijske kontrole nad različitim segmentima crnogorskog društva, a na uštrb javnog interesa".

"Kontinuirano ograničavanje prostora za djelovanje i uticaj kritički orijentisanih nevladinih organizacija, kampanja protiv Savjeta RTCG, suspendovanje rada strukovnih organizacija - samo su vrh ledenog brijega sistemskog otpora ove vlasti svakoj alternativi u društvu i državi, a što nikako ne korespondira trenutnoj fazi u procesu pregovora Crne Gore sa EU, kao ni retoričkim zalaganjima za demokratizaciju društva", saopšteno je.


IZVOR: Vebsajt RTCG, 15.12.2017.


Naslov: Redakcija