Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

ČETRNAESTI SASTANAK PARLAMENTARNOG ODBORA EVROPSKE UNIJE I CRNE GORE ZA STABILIZACIJU I PRIDRUŽIVANJE (POSP) 18. DECEMBRA 2017. GODINE

18.12.2017.


Četrnaesti sastanak Parlamentarnog odbora Evropske unije i Crne Gore za stabilizaciju i pridruživanje (POSP) pod zajedničkim predsjedavanjem predsjednika Skupštine Crne Gore, Ivana Brajovića i predsjedavajućeg delegacije Evropskog parlamenta u POSP-u, Dejvida Martina, biće održan 18. decembra 2017. godine, u Plenarnoj Sali, sa početkom u 15.15 časova

U uvodnom dijelu sastanka, prisutnima će se obratiti: predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović, predsjedavajući delegacije Evropskog parlamenta u POSP-u, Dejvid Martin, u ime Vlade Crne Gore potpredsjednik Vlade za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku Zoran Pažin, u ime predsjedavanja Savjetom EU ambasador Estonije u Crnoj Gori Nj. E. Danijel Erik Šaer, i u ime Evropske komisije ambasador EU u Crnoj Gori Nj.E. Aivo Orav.

Nakon uvodnih izlaganja predviđeno je da članovi POSP-a razmijene mišljenja o stanju pristupnih pregovora i odnosima između EU i Crne Gore, funkcionisanju Skupštine i izbornoj reformi uoči predstojećih izbora, konkretnim rezultatima u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, osnovnim pravima i slobodama, sa fokusom na slobodu medija, kao i ekonomiji i javnim finansijama.

Nakon sastanka, predsjednik Skupštine Crne Gore, Ivan Brajović i predsjedavajući delegacije Evropskog parlamenta, Dejvid Martin, daće izjave za javnost, na pres poziciji u skupštinskom holu, u 18.45 sati.

Parlamentarni odbor Evropske unije i Crne Gore za stabilizaciju i pridruživanje (POSP), obrazovan je u junu 2010. godine nakon stupanja na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju. Odbor koji čine poslanici Skupštine Crne Gore i Evropskog parlamenta sastaje se dva puta godišnje u Briselu i Podgorici. POSP razmatra sve aspekte odnosa između EU i Crne Gore, a posebno primjenu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.


IZVOR: Vebsajt Skupštine, 17.12.2017.