Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

PREZENTACIJA INOVIRANOG PRAVILNIKA O METODOLOGIJI ZA IZRADU STRATEŠKOG PLANA RAZVOJA JEDINICE LOKALNE SAMOUPRAVE 18. NOVEMBRA 2016. GODINE


Prezentacija izmijenjenog Pravilnika o metodologiji za izradu Strateškog plana razvoja jedinice lokalne samouprave (JLS) biće održana 18. novembra 2016. godine, u sali CentreVille Hotel and Experiences (The Capital Plaza, Cetinjska 7, Podgorica), sa početkom u 11:00 sati. Događaj je otvoren za javnost.

Shodno Zakonu o regionalnom razvoju ("Sl. list CG", br. 20/2011, 26/2011 - ispr. i 20/2015), Ministarstvo ekonomije je donijelo Pravilnik o metodologiji za izradu Strateškog plana razvoja JLS 2011. godine u skladu sa kojim su izrađeni važeći Strateški planovi razvoja JLS.

Imajući u vidu značaj strateškog planiranja, kao i činjenicu da određenom broju loklanih samouprava ovaj dokument ističe tokom 2016/2017. godine, Pravilnik je inoviran na bazi analize prethodnog Pravilnika, inputa dobijenih u konsultacijama sa jedinicama lokalne samouprave, kao i na bazi dosadašnjeg iskustva Ministarstva ekonomije, JLS i ostalih institucija podrške u ovom procesu.

Prezentaciji inoviranog Pravilnika će, pored predstavnika Ministarstva ekonomije i Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), prisustvovati predstavnici JLS, Zajednice opština Crne Gore, Ministarstva finansija, Ministarstva unutrašnjih poslova i ostalih organizacija koje su pratile i učestvovale u procesu strateškog planiranja na lokalnom nivou.

Revidiranje i donošenje inoviranog Pravilnika realizuje se u okviru zajedničkog projekta Ministarstva ekonomije i UNDP-ja "Unapređenje konkurentnosti privrede u Crnoj Gori".

Izvor: Izvor: Ministarstvo ekonomije, 17.11.2016.