Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

VLADA CG: Donijeta Uredba o biznis zonama


Vlada Crne Gore donijela je Uredbu o biznis zonama. Ovim dokumentom utvrđuju se uslovi za osnivanje biznis zona, njihova klasifikacija prema strateškom značaju, uspostavljanje, uslovi poslovanja i djelatnosti koje se mogu obavljati u njima, kao i olakšice za korisnike biznis zone. U diskusiji je istaknuto da će nova rješenja u značajnoj mjeri uticati na formiranje jedinstvenog sistema osnivanja i upravljanja biznis zonama od strateškog i lokalnog značaja, što će pojačati interesovanje investitora, doprinijeti povećanju broja malih i srednjih preduzeća i otvaranju novih radnih mjesta. Takođe, Uredbom su po prvi put definisane poreske olakšice koje se odnose isključivo na poslodavce koji zaposle lica u okviru biznis zona.

Vlada je odgodila odlučivanje o Informaciji o nedostacima u primjeni rezolucije Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija R1373 u Crnoj Gori, utvrđenim u Izvještaju Manivala o četvrtom krugu evaluacije sistema sprječavanja pranja novca i finansiranja terorizma u Crnoj Gori s Predlogom akcionog plana i vratila predloženi materijal na doradu Vladinim komisijama, čija je zajednička sjednica zakazana za 18. novembar 2016. godine.

Izvor: Izvor: Vebsajt Vlade, 17.11.2016.