Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

UPRAVA CARINA: Carinski dug oko 4,2 miliona eura

18.09.2017.


Ukupan carinski dug iznosi oko 4,2 miliona eura, a najveći dužnik je Kombinat aluminijuma (KAP) koji duguje 1,19 miliona eura, saopšteno je iz Uprave carina.

Iz te institucije, kojom rukovodi Vladan Joković, objašnjeno je da se podatak o dugu odnosi na 1. septembar i da obuhvata dug veći od hiljadu eura.

"Ukupan carinski dug 1. septembra 2017. godine iznosi 4,2 miliona eura i uglavnom datira iz ranijeg perioda. Od tog iznosa se veći dio odnosi na potraživanja prijavljena u postupku otvorenih stečaja firmi, po osnovu Zakona o stečaju ("Sl. list CG", br. 1/2011 i 53/2016). Njih su u cjelosti priznali stečajni upravnici, a naplata zavisi od toka i okončanja stečajnog postupka", ukazali su iz Uprave carina.

Iz Uprave carina su ukazali da u cilju efikasne naplate budžetskih prihoda, taj organ u sastavu Ministarstva finansija, svakodnevno koordinira aktivnosti sa nadležnim Ministarstvom, Poreskom upravom i drugim institucijama.


IZVOR: Vebsajt RTCG, 15.09.2017.


Naslov: Redakcija