Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

MINISTARSKA KONFERENCIJI POVODOM USPOSTAVLJANJA CENTRA ZA ISTRAŽIVANJE I INOVACIJE ZAPADNOG BALKANA - WISE 18. SEPTEMBRA 2015. GODINE


Ministarka nauke,Sanja Vlahović, učestvovaće na Ministarskoj konferenciji povodom potpisivanja ugovora o uspostavljanju Centra za istraživanje i inovacije zapadnog Balkana - WISE, koja se 18. septembra 2015. godine održava u Splitu, Republika Hrvatska.

Ministarsku konferenciju zajednički organizuju Vlada Republike Hrvatske i Regionalni savjet za saradnju iz Sarajeva, a prisustvovaće joj ministri i visoki zvaničnici ministarstava zaduženih za nauku, istraživanje i razvoj zemalja zapadnog Balkana i Savjeta za regionalnu saradnju.

Centar će biti posvećen sprovođenju Regionalne strategije i jačanju istraživanja, inovacija i tehnologija na regionalnom nivou, pružajući podršku, savjete, informacije i preporuke državama, javnim i privatnim institucijama, nevladinim organizacijama i svim ostalim relevantnim činiocima, s ciljem jačanja saradnje na regionalnom, EU i međunarodnom nivou, kao i poboljšanja istraživačko-inovacione klime zapadnog Balkana.

Na marginama Ministarke konferencije, ministarka nauke, Sanja Vlahović i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, Srđan Verbić, potpisaće Program saradnje između Ministarstva nauke Crne Gore i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije u oblastima nauke i tehnologije.

Izvor: Vebsajt Ministarstvo nauke, 17.09.2015.